Jako jediný tým neokusili ve čtrnácti duelech hořkost porážky, a zaslouženě tak vládnou patnáctičlennému pelotonu s devítibodovým náskokem před druhými Mariánskými Lázněmi. Už v úvodních kolech přeboru ukázala juniorka svou fotbalovou sílu i přesto, že se dvakrát musela představit na hřištích soupeřů.

„Vstup do soutěže se nám podařil. Dokázali jsme vyhrát dvakrát venku a pak si v domácím prostředí poradili i s Mariánskými Lázněmi, což byl dobrý odraz k dalším podzimním utkáním,“ vysvětloval sokolovský trenér Stanislav Purkart. Jeho tým patřil svou fotbalovostí k příjemným překvapením soutěže, i když jako jediné mužstvo startoval v podzimní části jako profesionálové.

„Podzimní část hodnotíme kladně. Ve čtrnácti zápasech jsme jich třináct vyhráli a jen jednou remizovali. Domácí utkání jsme zvládali celkem bez problémů, venku jsme měli ale tři kritická místa, a to v Královském Poříčí, kde jsme v průběhu utkání neproměnili několik dobrých šancí a v závěru se strachovali o vítězství, v Hazlově, kde jsme odehráli špatný první poločas, a v Chebu, kde jsme byli příliš nervózní,“ podotkl Purkart.

Sokolovskou misi jménem divize naplnil v podzimní části se svými svěřenci na sto procent. „Vzhledem k tomu, že jsme se přes léto stali profesionály, tak byl tlak na naše výsledky velký. V úvodu soutěže byla na hráčích nervozita znát, ale jak jsme si začali budovat náskok, nervozita byla menší a závěr podzimu jsme odehráli celkem v klidu. Dobře jsme zahrávali standardní situace a v útočné fázi stříleli poměrně dost branek,“ liboval si sokolovský kouč.

Juniorka měla oproti jiným týmům velkou výhodu. V případě nouze mohla využít hráče širšího kádru druholigového A týmu. Jak se pak během podzimní části ukázalo, spolupráce s hráči z ´áčka´ byla velmi pozitivní.

„Spolupráce s trenéry áčka byla bez problémů, žádný hráč neodmítl nastoupit za nás, naopak někdy jsme museli počet regulovat, zájem hráčů byl vyšší, než by bylo prospěšné,“ odtajnil nástrahy nelehkého rozhodování Purkart.

Na podzim baníkovci pod jeho taktovkou nastříleli soupeřům úctyhodných jedenašedesát branek a naopak pouze sedm jich inkasovali.

„S počtem nastřílených branek můžeme být spokojení. Dosáhli jsme průměru více jak čtyř branek na zápas. U inkasovaných branek vidím rezervy, některé padly po chvilkové ztrátě koncentrace nebo podceněním některých situací,“ uzavřel hodnocení Stanislav Purkart.