Během posledních čtrnácti dnů byli v Sokolově na zkoušce útočník Michal Polodna (ročník 1978) a záložník Vlastimil Chod (ročník 1982).

Prvně jmenovaného hráče není asi fandům kopané nutné příliš představovat, ve své kariéře Polodna nastupoval za Blšany, Jablonec, zahrál si na Slovensku za Nitru a naposledy působil v Příbrami, ze které přestoupil do Bohemians 1905.

Také Chod má za sebou starty za Bohemians, působil také v Ústí nad Labem, z jeho posledních angažmá vzpomeňme účinkování v tehdy ještě třetiligovém Unionu Cheb, ze kterého na podzim hostoval v K. Varech.

O působení těchto hráčů se bude teprve rozhodovat. Naopak jisté je, že druholigový kádr opustí Róbert Pačinda, který už trénuje na Slovensku v Košicích. Pro jarní část sezony si dále hledají angažmá Robert Mašek (na podzim hostoval za Buldoky K. Vary) a také Josef Vašata (hostoval ve Spartaku Chodov).

V týdnu se také dotáhl přestup obránce Petra Macha z Baníku do Mladé Boleslavi.

Sokolovský bek byl v prvoligovém klubu na hostování s opcí, kterou Boleslav uplatnila. Hráče A-týmu nyní čeká volno až do 5. ledna 2009, kdy je čeká první trénink.V úterý 6. a ve středu 7. ledna jsou v plánu přípravy funkční testy na FTVS v Praze, týden nato je naplánované kondiční soustředění v Jáchymově.

Do konce ledna pak baníkovci sehrají přípravné duely s ligovými celky, nejdříve s Viktorií Plzeň a poté s Teplicemi.

(red)