Utkání devatenáctého kola, které odstartuje dnes od 16.30 hodin, by domácí rádi podruhé na jaře vyhráli, jelikož v úvodním jarní kole si poradili s Mostem 2:1.

O uplynulém víkendu Vítkovice nehrály, jelikož hřiště v Čáslavi nebylo způsobilé.

Baník na svou první jarní výhru stále čeká. Oproti původním předpokladům mají baníkovci ze dvou domácích utkání pouhý bod za remízu s Čáslaví, což znamená minus pět bodů. Duel s Bohemkou pak Sokolovu po výsledkové stránce nevyšel, na výhře ´klokanů´ v poměru 1:2 se podepsaly dvě hrubky sokolovského brankáře Luboše Iliziho.

Nejen na to se pak svěřenci sokolovského trenéra Karla Havlíčka snažili v týdnu zapomenout. „Kluci měli hlavy samozřejmě trochu dole, protože věděli, že podali výborný výkon, ale body to nepřineslo. Všechno jsme si ale vyříkali hned v pondělí, abychom měli v týdnu klid na trénink a směrovali všechno k utkání ve Vítkovicích. Jasné je, že se zápas nepovedl Ilizimu. Kabina ale stojí za ním a podržela ho. Teď musíme přivézt body z venku,“ naznačuje trenér Baníku, že jiný cíl prostě není.

A i když udělal gólman Baníku dvě chyby, které stály jeho mužstvo body, změna na tomto postu není v plánu. „Luboš bude určitě chytat i v pátek,“ podržel trenér současnou jedničku týmu.

Do zápasu jde sice Baník s cílem naplno bodovat, ale v týdnu nebyli zcela fit hned tři hráči základu. „S virózou se potýkali Ilizi, Salák a Jandík, kteří nebyli v plném tréninkovém vytížení,“ prozradil kouč Havlíček, který tlak na svou osobu před zápasem ještě necítil.

„Tlak je pořád, ale nám se herně daří. Jen zatím nepřišly výsledky, ale věřím, že to zlomíme,“ dodal sokolovský trenér.