I přes porážku se však rozloučili fotbalisté Citic s podzimní částí se vztyčenou hlavou.

„Jako nováček nemůžeme hodnotit naše vystoupení v podzimní části soutěže negativně. Ba naopak, do utkání se Starou Rolí jsme se drželi na postupových příčkách, a nebýt hodně zbytečných porážek v zápasech, ve kterých jsme nebyli horším týmem, mohlo být naše postavení ještě lepší,“ bilancoval citický kouč Roman Heřman.

„Vstup do sezóny nám vyšel excelentně a první čtyři kola jsme neztratili ani bod. Zejména domácí utkání třetího kola, kdy jsme vyprovodili Habartov šestigólovým přídělem, nám vyšlo. V domácím zápase pátého kola jsme hostili exkrajský FC Cheb a po prvním poločase jsme mohli vést 6:0, bohužel jsme proměnili pouze jednu šanci a nakonec jsme zachraňovali bod v poslední minutě,“ ohlédl se za vstupem do soutěže Heřman.

Poté však dolehla na Citice nováčkovská daň. „Od duelu s Chebem u nás nastal pokles formy, a to i přesto, že jsme v dalších zápasech nebyli horším týmem. Navíc se od nás odvrátilo i potřebné štěstíčko, které jsme v úvodu sezóny měli,“ zamyslel se citický lodivod.

Navíc na řadu přišla během rozjetého podzimu častá zranění. „V úvodních zápasech jsme byli kompletní, ale to bohužel málokterému týmu vydrží celou sezónu, a my jsme nebyli výjimkou, takže podstatnou část jsme se museli obejít bez našich opor Nicklase, Mouleho, Sopra či Dobřemysla. Tito hráči budou již na jaře k dispozici, a po vhodném doplnění kádru bychom měli být silnější než v podzimní části,“ slibuje Heřman.

„Závěrem bychom chtěli poděkovat obci Citice a všem sponzorům, kteří nás podporují a bez jejichž pomoci bychom na této úrovni hrát nemohli,“ uzavřel své podzimní hodnocení citický Roman Heřman.