Na půdě exkrajského Drmoulu však citické mužstvo zvítězilo až po velkém boji a brankou v závěru utkání 1:0.

„Do Drmolu jsme odjížděli bez čtyř hráčů základní sestavy, věděli jsme dobře, co nás zde čeká, a na utkání jsme byli dostatečně připraveni,“ vysvětloval citický trenér Roman Heřman. V prvním poločase předváděl jeho tým na drmoulském hřišti kombinační fotbal. „Ze tří gólových šancí, které jsme si vytvořili, jsme vytěžili jen nastřelené břevno, a to po hlavičce kapitána Mouleho,“ smutně poznamenal trenér Heřman.

Na začátku druhého poločasu se Citicím zranil brankář Pavel Veverka a do branky se musel postavit stoper Moule. Ten pak během druhého poločasu zneškodnil dvě ´tutovky´domácích fotbalistů.

„Hra ve druhém poločase byla již vyrovnanější a domácí si chvílemi vytvořili tlak, ale střelecky se nedokázali prosadit. Naopak my jsme vstřelili branku, když David Peřina zkušeně propálil ve vápně jinak dobře chytajícího domácího gólmana. V závěrečných minutách pak neuspěl při samostatném úniku Zdeněk Sopr,“ bilancoval citický lodivod.

„Musím kluky pochválit za kolektivní a morální výkon, a zejména pak "Čendu" Sopra, který přes žaludeční potíže, které ho provázely, dokázal odehrát celé utkání a ještě podat kvalitní výkon. Naše vítězství je šťastné a po zmíněné absenci několika hráčů o to cennější. Máme po dvou utkáních plný počet bodů, stojíme však oběma nohama na zemi, a dále se budeme poctivě připravovat na další zápasy. Víme dobře, že nám v této soutěži nedá nikdo nic zadarmo,“ dodal trenér Heřman.