O nepřízni rozhodčích, kteří měli o tomto víkendu dostaveníčko nejen v ligových, ale také divizních soutěžích, by mohli vyprávět hráči Spartaku Chodov. Na půdě aktuálně vedoucího týmu Chomutova sahali až do 80. minuty překvapivě po třech vítězných bodech. Nakonec se však museli spokojit pouze s jedním.

Naopak Toužim nedokázala dobře rozehraný zápas s Děčínem dotáhnout do vítězného konce, a po debaklu v Jirnech tak opět vyšla bodově naprázdno.

Divize, skupina B

Chomutov – Chodov 1:1

Utkání načali lépe hosté, když se v 7. minutě ujali vedení poté, co se přesnou střelou prezentoval chodovský Vondráček. Po inkasované brance se probudili i domácí, ale šance Hyneše či Ilavskijeho zůstaly nevyužity. Před odchodem do šaten nastřelil domácí Horna tyč chodovské svatyně. Chodov kontroval hru Chomutova rychlými, ale o to nebezpečnějšími brejky, ale vedl si stejně jako jeho soupeř.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil.

Domácí se tlačili před branku Chodova, zatímco hosté zkušeně a trpělivě hráli ze zabezpečené obrany na rychlé protiútoky. Rozuzlení tak přinesla 80. minuta. Chodov, který má bilanci jednoho pokutového kopu na zápas na hřištích soupeřů, nevyšel naprázdno ani v Chomutově.

Za údajný faul na Strouhala ve vápně Chodova nařídil rozhodčí penaltu, kterou proměnil sám Strouhal. Domácí byli rázem na koni a v nastaveném čase si ještě na své konto připsali nastřelené břevno.

I přesto však Chodov svým výkonem na půdě lídra nezklamal a vybojoval tak velmi cenný bod.

Branky: 80. Strouhal (PK) – 7. Vondráček. Poločas: 0:1. Rozhodčí: Dujsík. ŽK: 3:6. Diváci: 268.
Chodov: Pelech – Hányš, Macák, Zucker, Vondráček (75. Šellong) – Čižňár, Staněk, Správka (53. Štěpán), Gvizd – Kaňok (89. Šustr), Vašata. Trenér: Jiří Vican.

Toužim – Děčín 1:2

Do první šance utkání se dostal v 8. minutě děčínský Hubený, ale na brankáře Toužimi Lutzbauera si nepřišel. Domácí však odpověděli velmi rychle. Ve 12. minutě poslal odražený balon z hranice šestnáctky Děčína nekompromisně za záda hostujícího brankáře Mikela Malec. V 18. minutě však hosté vyrovnali zásluhou Stejskala. O dvě minutky později bylo již Toužimi mnohem hůře, když se střelecky prosadil děčínský kanonýr Novák. Poté se začaly oba týmy předbíhat v zahazování šancí. Blíže však k další brance měli hosté, ale Vlasák či Dvořák neuspěli. Vyrovnání měl v závěrečných minutách na svých kopačkách Mikula, ale neuspěl. Děčín si tak odvezl zasloužené vítězství.

Branky: 12. Malec – 18. Stejskal, 20. Novák. Poločas: 1:2. Rozhodčí: Orálek. ŽK: 4:1. Diváci: 300.
Toužim: Lutzbauer – M. Hejkal, Schveiner, Kanát, Tichý – Malec (75. Šimek), Moravec, Diviš (90. J. Hejkal), Borek (83. Šulc) – Mikula, Hotěk. Trenér: Marek Daněk.

Další výsledky:
FK Baník Most B - SK Kladno B 0:1 (0:1)
FK Teplice B - SK Viktorie Jirny 1:2 (1:0)
FC Nový Bor - SK Union Čelákovice 0:2 (0:0)
SK Český Brod - SK Rakovník 2:1 (1:1)
FK Chmel Blšany - FK Litvínov 2:3 (1:0)
Sokol Brozany - Arsenal Česká Lípa 0:1 (0:0)