„Pro nás je to velká výzva a velká událost, už jen samotný název je dobrou pozvánkou pro fanoušky fotbalu,“ dobře ví chodovský trenér Jiří Vican.

A není také divu. Česká Lípa soupeří o postup s Chomutovem, ale v posledním utkání ztratila dva body, když remizovala překvapivě s týmem Čelákovic 2:2. „Možná že je soupeř v menším útlumu, mohli bychom toho v domácím prostředí dokonale využít,“ zamyslel se Vican.

Jenže každé utkání je jiné a i Chodov se o tom přesvědčil. „Soupeř má velmi dobře zorganizovanou obrannou fázi, proto také dostává branky jen sporadicky,“ odtajnil své poznatky chodovský kouč. Jeho svěřencům se však v domácím prostředí velmi daří, vždyť v devíti domácích duelech si spartakovci připsali na své konto dvaadvacet bodů.

I v zápase s Arsenalem budou spoléhat chodovští fotbalisté na svou nedobytnou tvrz. „Ctíme sílu soupeře, ale nám se v domácím prostředí daří a rádi bychom bodovali i v tomto utkání. V roli favorita je jasně Česká Lípa, a my tak můžeme jen překvapit,“ míní Vican.

Spoléhat však budou hráči Chodova na podporu svých fanoušků. „Chtěli bychom pozvat všechny fanoušky fotbalu na skvělou podívanou,“ láká fandy kopané do ochozů chodovského stadionu Jiří Vican.

Zajímavé utkání divizní soutěže odstartuje v sobotu odpoledne od 16.30 hodin.