Pohádka. Vstup do divizní soutěže měli fotbalisté nováčka z Toužimi excelentní. Ve čtyřech kolech nasbírali na své konto osm bodů. Lepší rozjezd si fotbalisté Toužimi nemohli přát. Pak ale přišla na řadu nováčkovská daň v podobě pěti porážek v řadě. Světlým okamžikem pak bylo vítězství v desátém kole nad Rakovníkem. V následujícím kole pak přišlo ale kruté vystřízlivění, sedmibranková porážka na půdě Jiren.

Další prohra s Děčínem, remíza s rezervou Kladna. Patnácté kolo. Ostuda. V závěrečném kole divizní soutěže utrpěli fotbalisté Toužimi lekci ze střelecké produktivity na hřišti Čelákovic. A aby ne. Deset inkasovaných branek mluví za vše.

„Domácí byli v zápase u všeho o krok dříve. Navíc jim tam padlo, na co sáhli,“ dobře ví toužimský lodivod Marek Daněk. Jeho tým prohrával po první dvacetiminutovce tříbrankovým rozdílem.

„Do Čelákovic jsme dorazili s torzem mužstva,“ narážel kouč na sedm absentujících hráčů. „Ale to je naše chyba. Nechceme se na to vymlouvat, Čelákovice prostě byly lepší a náš výkon byl trapný. Byl to hořký konec podzimu,“ nebral si servítky Daněk.

Důvod? „Starší hráči odmakali utkání do roztrhání těla, ale mladí odehráli vlažný zápas,“ vzpomenul trenér na pětačtyřicetiletého Hejnu, který patřil v dresu Toužimi nejen k nejstarším hráčům, ale přes vysokou porážku také k nejlepším v dresu hostů.

V Toužimi si ale představovali zakončení podzimní části úplně jinak. „Chtěli jsme vybojovat šestnáct bodů, máme jich dvanáct. I přesto není nic ztraceno, v tabulce máme týmy před námi ještě na dohled, proto se musíme pořádně nad sebou zamyslet. Chceme absolvovat kvalitní zimní přípravu, do které zapojíme čtyři nadějné dorostence,“ vysvětloval Daněk.

Jenže Toužim dojela v některých utkáních na velmi úzký kádr, jelikož na řadu přišla také zranění. „Víme, že je pořád o co hrát, a tak bychom rádi posílili tým o tři čtyři hráče. Navíc chceme udržet brankáře Lutzbauera, který patřil k oporám mužstva,“ podotkl toužimský kouč.

Zimní přípravu na jarní část zahájí v Toužimi pátého ledna. „Chtěli jsme ještě trénovat, ale máme zraněné hráče, a tak budou v pátek tréninky dobrovolné. Naostro začneme přípravu na začátku ledna,“ upozorňoval Marek Daněk.