Neustálý déšť během sobotního dne proměnil hrací plochy v jedno velké vodní řečiště, a tak místo fotbalu bylo k vidění v některých utkáních spíše vodní nefotbalové řádění.

Nehrály Františkovy Lázně, které měly na programu volný los. Počasí pak odložilo premiéru i Staré Roli, která měla na své půdě přivítat chebský Union, ale podmáčený terén nakonec udělal své.

Zbylá utkání zahajovacího kola se odehrála. Karlovarská Lokomotiva na značně podmáčeném terénu podlehla doma exdiviznímu Hazlovu třemi góly. Na svém hřišti neuspělo ani Královské Poříčí, které vyfasovalo na úvod soutěže od juniorky Baníku Sokolov sedm branek. Naopak na svém stadionu plně bodovala Aš, která těsně udolala nováčka soutěže Bukovany. Překvapivě zkolaboval i Ostrov, který si odvezl z Citic od místní jedenáctky na památku tříbrankový příděl.

Mariánské Lázně v domácím prostředí promarnily tříbodový náskok v duelu s Novým Sedlem. V tomto zápase se nakonec body dělily.

Výsledky, I. kolo

Loko K. Vary – Hazlov 0:3
Hostům na hodně promáčeném terénu zajistil premiérovou tříbodovou radost dvěma góly Miroslav Dočekal. Třetí gól exdivizního Hazlova pak obstaral hrající kouč Pavel Veleman.
Branky: Dočekal 2, Veleman. Poločas: 1:0. Rozhodčí: Fraško.

Aš – Bukovany 2:1
Za domácí v utkání s nováčkem soutěže skórovali Lukáš Houdek a Jozef Hančík, za hosty se pak střelecky prosadil Radek Svoboda.
Branky: Houdek, Hančík – Svoboda. Poločas: 1:0. Rozhodčí: Krejčí. ČK: 0:1 (Mika).

Královské Poříčí – Sokolov B 1:7
Tři branky vítěze obstaral František Kouba. Dvakrát se pak zapsal do střelecké listiny i jeho spoluhráč Milan Novotný. O zbylé dvě branky baníkovců se podělili Jaroslav Oláh a Tomáš Bereczký. Za domácí zmírnil porážku jedinou brankou Tomáš Provazník.
Branky: Provazník – Kouba 3, Novotný 2, Bereczký, Oláh. Poločas: 0:3. Rozhodčí: Pešek.

Citice – Ostrov 3:0
Dva góly domácích vstřelil soupeři David Peřina. A aby toho nebylo málo, přidali si jednu branku Ostrováci sami.
Branky: Peřina 2, vlastní. Poločas: 1:0. Rozhodčí: Kobielský. ČK: 0:1 (Gubetina).

Další výsledek: Mariánské Lázně – Nové Sedlo 3:3 (3:0).