Cíl? Hrát klidný střed tabulky a předvádět pohledný fotbal. S tímto cílem vstupovali fotbalisté nováčka Kyselky do podzimní části okresního přeboru. Na začátku si však hráči z Poohří vybrali v soutěži nováčkovskou daň.

„I když jsme si připsali dodatečně kontumačně tři body z Toužimi, výsledkově se nám nedařilo. V utkáních jsme si vytvářeli obrovské množství gólových šancí, bohužel jsme je nedokázali využít, zatímco soupeři nás za to tvrdě trestali,“ bilancoval vstup do soutěže hrající trenér František Untermüller. Z výsledkové mizérie tak nováček vykoukl jen na chvilku, když v derby týmů z Poohří přejel exkrajské Vojkovice.

Poté však opět přišlo na řadu kruté vystřízlivění.

Nejdříve prohra s Bacardi a hned nato i s týmem Květnové. „Určitě jsme nebyli špatným týmem, bohužel jsme opět doplatili na naši střeleckou nemohoucnost,“ zlobil se Untermüller. Po tomto utkání ukončil svou činnost u týmu hlavní kouč Josef Hlaváč.

Na Kyselku pak čekala v následujícím kole důležitá bitva, která ji nasměrovala na horkou půdu Štědré. „Věděli jsme, že se hraje o šest bodů. Bylo to pro nás hodně důležité utkání. Dalo by se říci, že bylo zlomové, jak se později během soutěže ukázalo. I když to bylo spíše utkání o bojovnosti, kluci ukázali svou vůli po vítězství, navíc zapojili do zápasu potřebné srdíčko, a zaslouženě tak zvítězili,“ zamyslel se kyselský trenér.

Vítězství ve Štědré 2:0 nakoplo jeho tým k excelentnímu závěru podzimní části okresního přeboru. Nejdříve smetla Kyselka jedenáctku Doubí v poměru 3:0, a i když poté zaváhala v duelu s Březovou, na tříbodový rytmus navázala v utkání s Hájkem, kterému nasázela osm branek.

Fotbalovou muziku ladil v kyselském dresu hlavně záložník Petr Čada, který svými famózními kousky pobavil nejedno oko fotbalového fajnšmekra. „Jsou zápasy, ve kterých vám to nejde, a jsou utkání, ve kterých vám tam padne všechno. Kluci hráli velmi dobře zodpovědně. Navíc jsme přeskládali sestavu a začali hrát atraktivnější hru okořeněnou góly. Navíc velmi dobře zahrál Čada, který patřil k oporám týmu,“ liboval si Untermüller.

A aby ne. Jeho tým patřil v posledních třech kolech k postrachům přeboru. Přesvědčil se o tom i lídr přeboru Ajax Kolová, který vydřel bod až v závěru utkání za nerozhodný výsledek 2:2. „Byli jsme lepším týmem, ale nastřelili pouze tři tyče. Po zbytečném vyloučení našeho hráče jsme pak posadili Kolovou zpátky do sedla a ta v závěru šťastným gólem vyrovnala,“ podotkl kouč.

Střelecké manévry pak předvedl nováček soutěže na půdě ostřílené rezervy Nejdku, kde vyhrál v poměru 5:0. V závěrečném podzimním duelu pak v domácím prostředí povodil zejména pak ve druhém poločase velmi dobře hrající tým Bochova, který musel skousnout výprask v poměru 6:2.

„V Nejdku kluci splnili pokyny, a to se nám vyplatilo. V utkání s Bochovem se hrál kvalitní fotbal. Možná byla pro hosty porážka až moc krutá, ale na to se historie neptá. Pátá příčka je pro nás velmi dobrou výchozí pozicí pro jarní část. Škoda jen ztracených bodů s Březovou a Kolovou. Mohli jsme skončit na medailových příčkách, i přesto jsme však spokojeni,“ uzavřel František ´Květa´ Untermüller.