V úvodním jarním kole nestačili kyselečtí na hřišti ve Valči na chyšskou rezervu, které podlehli v poměru 1:3.

„Utkání jsme měli dobře rozehrané, ale bohužel jsme udělali chyby, které soupeř brankově potrestal, ale určitě jsme měli na víc,“ zamyslel se služebně nejmladší hráč v dresu Kyselky Josef Hlaváč junior, ten už kroutí v Kyselce svou třetí fotbalovou sezonu.

Ve druhém jarním duelu si pak jeho tým v azylu ve Vojkovicích vyšlápl na mužstvo Božičan, které si odvezlo porážku v poměru 1:3.

„Bylo to zasloužené vítězství. Hráli jsme dobře jak směrem dopředu, tak i dozadu, navíc se nám dařilo i střelecky,“ vysvětloval příčiny první jarní výhry benjamínek Kyselky.

Teď však tým Kyselky čeká tvrdý oříšek, který bude muset rozlousknout. Jaký? V neděli od 15.00 hodin sehraje ve Vojkovicích proti místní jedenáctce bitvu o trůn Poohří.

V podzimní části vyhrála Kyselka ve své premiéře v okresním přeboru derby v poměru 3:1. „Nejen pro mne je to nejprestižnější utkání celé sezony, proto jsme také k tomu tak přistoupili a týmovou hrou dovedli derby k vítězství,“ ohlédl se zpátky v čase Hlaváč junior.

První vzájemný duel sledovala na hřišti ve Vojkovicích necelá dvoustovka diváků. Tato hranice však může v neděli padnout. „Určitě je to nejzajímavější zápas kola, který by mohl do Vojkovic přilákat hodně diváků, což by bylo velmi dobré. Vždyť hrají proti sobě týmy, které dělí od sebe pouze pár kilometrů, navíc hráči se navzájem velmi dobře znají,“ podotýká Hlaváč.

A není divu. Kyselka se jako nováček pohybuje v horních patrech, zatímco ostřílené mužstvo Vojkovic se pohybuje na hranici sestupové propasti. „Na to se ohled nebere. V derby se postavení v tabulce maže. Pro nás je to velká fotbalová událost celé sezony, proto uděláme vše pro to, abychom opět zvítězili. Musíme navázat na týmový výkon, který jsme podali v utkání s Božičany,“ zamyslel se Hlaváč.