Je rozhodnuto? Sadov si i napotřetí možná zkusí ošidnou baráž o udržení v okresní soutěži. Záleží však na tom, jestli se udrží všechny celky v I. B třídě. Pokud ne, sestoupí přímo.

Lídr okresního přeboru Sedlec se hodně přiblížil branám I. B třídy, když jeho největší soupeř v bitvě o postup Květnová nechala překvapivě všechny body v Doubí. Sedlec deklasoval Bochov, kterému nasázel úctyhodných sedm branek. Hodně branek padlo také v duelu Sadova a nejdecké rezervy. Celkem se v tomto utkání zapsali hráči do listiny střelců sedmkrát.

Největší překvapení měli na svědomí ve 23. kole přeboru odepisovaní fotbalisté SK Doubí, když si v domácím prostředí vyšlápli na favorita a aspiranta na postup do vyšší soutěže Květnovou.

Kolová dala zapomenout na své kolísavé výkony a na domácí půdě mohla oslavit vítězství nad nováčkem z Božičan. Tím se tak posunula v tabulce zpět na třetí příčku před Březovou, která měla v tomto kole volný los.

Zajímavý duel sousedů v tabulce se odehrál na hřišti ve Štědré, kde místní jedenáctka hostila Vojkovice. Domácí neponechali nic náhodě a připsali si na své konto velmi důležité vítězství. Hostům tak zbyly jen oči pro pláč. Po prohře spadli na aktuální předposlední příčku. Teď musí držet palce všem týmům z Karlových Varů, aby se udržely v I. B třídě, jinak si zahrají ošidnou baráž.

V posledním utkání kola rozebrali hráči rezervy Toužimi na sedm dílů tým Hájku.

Výsledkový servis, 23. kolo

Bochov – Sedlec 2:7 (1:2)
Oslabení domácí se v utkání s lídrem přeboru hodně snažili, dokonce se ujali i vedení, když se přesně trefil Macháček. Hosté však vzápětí ukazatel skóre otočili. Čtyřikrát se trefil do černého kanonýr Osten. Další dvě branky Sedlece přidal Berger a vše pak pojistil sedmou trefou Hoffman, a aby toho nebylo málo, vstřelili si hosté jednu branku sami. Před padesátkou diváků odřídil zápas bez karet rozhodčí Bušek.

Štědrá – Vojkovice 3:1 (2:0)
V souboji sousedů v tabulce tahali za delší konec provazu domácí. Štědrá vyhrála první pětačtyřicetiminutovku góly Tomáše Vošty a Petra Kubínka. Po obrátce stran přidal třetí zářez domácích Jan Vojta, za hosty vstřelil čestný úspěch Lubomír Procházka. Před třicítkou fanoušků pískal duel sudí Suchan.
ŽK: 3:3.

Doubí – Květnová 3:0 (1:0)
Překvapivou výhru nad aspirantem na postup do I. B třídy vystříleli Doubí Pavel Tvrdý, Tomáš Stolín a Vladimír „Hudy“ Hudec junior. Před třiceti diváky rozhodoval utkání rozhodčí Bauer.
ŽK: 1:1.

Kolová – Božičany 2:1 (1:1)
Po vyrovnaném prvním poločase, kdy se za domácí trefil přesně mezi tři tyče Zdeněk Tišňovský a za hosty z pokutového kopu Jiří Rubáš, zajistil domácímu týmu tři body po změně stran přesnou ranou Jaroslav Kratochvíl. Před 30 diváky řídil utkání arbitr Hrubý.
ŽK: 2:1.

Sadov – Nejdek B 3:4 (0:2)
Hosté vyhráli první poločas dvěma góly z kopaček Michala Muchky. Po obrátce stran však domácí přidali na obrátkách a hned se měnil i ukazatel skóre. Dvakrát se trefil do nejdecké branky Roman Dyk a další přidal matador Sadova Zdeněk Ježek. Hosté však neponechali nic náhodě a dvěma góly Aleše Jaroše rozhodli o svém vítězství. Před třiceti fanoušky odřídil zápas rozhodčí Lukáš Krása.
ŽK: 2:1.

Toužim B – Hájek 7:0 (2:0)
Domácí vyhráli první poločas dvěma góly Borka. Po změně stran se ještě do listiny střelců zapsali domácí hráči Urban, Habart a Jaroslav Metlický. Další dvě branky přidal jejich spoluhráč Marek Metlický. Před šedesáti diváky rozhodoval duel arbitr Hrubý.
ŽK: 1:1. ČK: 0:1.