Na žihelské umělé trávě nestačili na účastníka krajského přeboru Plzeňského kraje Sokol Manětín, kterému podlehli jednobrankovým rozdílem.

V prvním poločase se hrál kvalitní fotbal z obou stran, i když více ze hry měl soupeř z Plzeňska. Žlutice si také vytvořily šance, ale Harang či Kliment neuspěli.

„Více ze hry měl v prvním poločase soupeř z Manětína, který svou převahu vyjádřil i brankově. Myjsme si však také vytvořili slibné šance, ale bohužel jsme je nevyužili,“ bilancoval první poločas žlutický trenér Ladislav Kvasnička.

Po změně stran však trenér poslal na hřiště čerstvé síly a Žlutice si vytvořily převahu, kterou vyjádřily i brankově.

Nejprve se zapsal do střelecké listiny Metlička a hned po něm zařídil vyrovnání přesnou ranou Kryl. Nakonec se však z vítězství radovali hosté, když v závěru zápasu zúročili svůj přímý kop, který skončil ve žlutické brance.

„Ve druhé půli jsme to trochu prostřídali a proto si vytvořili převahu, kterou jsme využili i gólově a zaslouženě vyrovnali. Soupeř už nedostával tolik prostoru a my mohli jít i do vedení, ale bohužel, to se nám nepovedlo. Škoda jen, že jsme pak inkasovali v závěru utkání. Musím však říci, že jsme hráli proti kvalitnímu soupeři. S výkonem našich hráčů zejména pak ve druhém poločasu jsem maximálně spokojený,“ podotkl Kvasnička.

Sokol Manětín - Sokol Žlutice 3:2

Poločas: 2:0. Rozhodčí: Šimek. Branky Žlutic: J. Metlička, Kryl.

Žlutice: D. Metlička – Záluský, Melnyk, Mynařík 46. J. Sivák), J. Metlička (46. Kadlec) – V. Kopelent, Forejt, M. Kopelent (46. M. Sivák), Hejkal – Harang (46. Kryl), Kliment. Trenér: Ladislav Kvasnička.

(das)