„Do přípravy se nám zapojilo osmnáct hráčů a trénuje čtyřikrát v týdnu. Největší tréninková účast je pak na pátečních tréninkových jednotkách, jelikož máme některé hráče na studiu mimo žlutice,“ vysvětloval žlutický trenér Ladislav Kvasnička.

Do žlutického týmu se zapojily během zimní přípravy i nové tváře toužimský Miroslav Hejkal a štěderští fotbaloví bratři Martina Václav Kopelentové. „O tyto hráče máme velký zájem. Navíc jsme zapojili do přípravy i naše dorostence, a zatím si všichni vedou velmi dobře. Škoda jen, že se nemohl zapojit do přípravy zraněný Honza Pěnkava,“ vypočítával Kvasnička.

Naopak směrem ze Žlutic se vydal na zkušenou Josef Kliment, který pokouší své fotbalové štěstí ve Viktorii Plzeň.

Žlutičtí fotbalisté mají za sebou již několik přípravných duelech, ve kterých si nevedli vůbec špatně. Remizovali s výběrem Kralovic a připsali si vítězství nad chyšským A týmem a také Nejdkem, který porazili tříbrankovým rozdílem.

„Máme domluvená utkání s například s Podbořany, Kaznějovem, Manětínem, dorostem Baníku Sokolov a Mýtem,“ zamyslel se žlutický lodivod.

Žlutice po sestupu by rády postoupily zpět do krajské I. A třídy. To je také cíl, který je pod Vladařem na denním pořádku. „Zatím příprava probíhá podle našich představ. Doufám, že dřina nás po jarní části krajské I. B třídy vrátí zpět do I. A třídy,“ přeje si Ladislav Kvasnička.

Rozpis přípravných zápasů: 22. 2. Kaznějov v Žihli od 14.00, 1. 3. Žihle od 14.00 v Žihli, 8. 3. Manětín od 14.00 v Žihli, 14. 3. Baník Sokolov dorost A, 21. 3. Žlutice od 15.00 s Mýtem.

(das)