Třetí díl mezinárodního futsalového turnaje ´O pohár starosty města Sokolov´ pořádá po tři dny, a to 26. až 29. června, sokolovská Materia.

Tradiční třídenní turnaj se odehraje na hřišti s umělým povrchem třetí generace u sportovní haly ISŠTE v Sokolově. Hrát se bude podle platných pravidel futsalu, vyjma akumulovaných faulů, s míčem číslo pět. Hrací doba je dvakrát dvanáct minut a počet hráčů v poli bude tradičně 4 + 1. „Startovné zůstalo lidové, a to tisíc dvě stě korun na jeden tým,“ podotkl k turnaji jeho ředitel Norbert Braun.

Zájemci mohou přihlášku zaslat na adresu: David Peřina, Plzeňská 1485, Sokolov, 356 01, nebo uhradit startovné na číslo účtu složenkou typu A či C: 0806121389 / 0800. Dále se pak mohou přihlásit na e–mailu: David.Perina@seznam.cz. Navíc mohou kontaktovat pořadatele Davida Peřinu na tel. čísle – 731 369 838.

A na co se můžou nejlepší týmy těšit?

Vítězný tým si odnese putovní pohár, pohár za první místo a hotovost v podobě šeku na třicet tisíc korun. Druhý tým se může těšit na pohár za umístění a hotovost patnáct tisíc korun. Třetí mužstvo si přijde pro pohár a sedm a půl tisíce korun. Tým na „bramborové“ pozici také nepřijde zkrátka, kromě poháru si přijde na čtyři a půl tisíce korun. Navíc pořadatelé připravili ceny i pro nejlepšího hráče, brankáře či střelce turnaje.

Turnaj starých gard

Druhý ročník pak ve stejné dny rozjede na plné obrátky taktéž u sportovní haly ISŠTE turnaj starých gard pro hráče 40 let a starší.

Turnaj se bude hrát systémem každý s každým dvakrát deset minut a hrát se bude podle platných pravidel futsalu, vyjma akumulovaných faulů. „Startovné pro staré gardy je také lidové, a to tisíc korun,“ vysvětloval Braun.

Vítěz turnaje si odnese nejen pohár za první místo a medaile, ale také padesátilitrový sud zlatavého moku. Stříbrný tým si pak přijde kromě poháru, diplomů a medailí na pětadvacet litrů zlatavého moku. Bronzové mužstvo si vybojuje pohár, medaile, diplomy a karton sektu. Samozřejmostí jsou také ceny pro nejlepšího hráče, brankáře a střelce.