Na turnaji v Chodově se tak představily fotbalové naděje karlovarských Buldoků, Horního Slavkova, Baníku Sokolov, Ostrova, Nové Role, Lomnice a domácí přípravka Spartaku Chodov.

Nejlépe si počínali v chodovské hale žáčci Lomnice, kteří si na své konto připsali čtyři vítězství, jednu remízu a jednu porážku, a zaslouženě tak celý turnaj vyhráli. Druzí skončili žáčci Ostrova a na pomyslném stupínku vítězů je doplnili karlovarští Buldoci. Lomnice celý turnaj otevřela utkáním se sokolovským Baníkem.

Svou premiéru si odbyl v lomnickém dresu gólman Lukáš Popovič, který svým výkonem přispěl k výhře Lomnice v poměru 2:0. Ve druhém duelu nastoupila Lomnice proti Nové Roli. V tomto utkání se blýskl hattrickem nejlepší hráč zápasu lomnický Ondřej Štursa. Pak ale Lomnice nestačila v derby na Chodov, a na své konto si tak připsala první porážku.

„Po rychlém gólu, který vstřelil Ondra Štursa, jsme měli zápas pod kontrolou, ale po dvou hrubých chybách v obraně jsme v závěru utkání obdrželi dvě branky a prohráli,“ smutně poznamenal k porážce lomnický vedoucí Milan Štursa.

Ve čtvrtém utkání pak jeho svěřenci uhráli nerozhodný výsledek 1:1 s Horním Slavkovem. „Kluci po předchozí prohře chtěli vyhrát a bojovali jako lvi, zejména pak v obraně Vojta Tomášek a Danek Barfus. Do vedení nás dostal po krásné akci Míša Čaban, ale bohužel v poslední minutě zápasu se soupeři podařilo vyrovnat,“ smutně hodnotil duel lomnický Milan Durant.

Poté čekal lomnické žáčky velmi těžký duel s Ostrovem, který byl vlastně malým finálem. To zvládli velmi dobře právě Lomničáci, kteří duel vyhráli v poměru 1:0.

O jedinou branku utkání se pak postaral snajpr Ondřej Štursa. Ten střelecky exceloval i v posledním utkání turnaje, označeném pro změnu jako souboj o zlato, ve kterém nastoupila Lomnice proti týmukarlovarských Buldoků.

Těsnou výhru 1:0 a tři vítězné body zařídil Lomnici právě střelecky disponovaný Ondřej Štursa, který si pak po skončení turnaje došel k organizátorům pro cenu pro nejlepšího kanonýra. „Po vynikajícím výkonu všech našich hráčů a několika skvělých zákrocích brankáře Lukáše Popoviče jsme nakonec zvítězili. Byl to zápas o zlato, soupeři stačila remíza, ale pokud jsme chtěli na nejvyšší stupeň my, museli jsme vyhrát, a to se povedlo,“ libovali si Štursa s Durantem.

Výsledky vítěze

Lomnice – Baník Sokolov 2:0 (Ondřej Štursa, Václav Jirkovský)
Lomnice – Nová Role 3:0 (Ondřej Štursa 3)
Lomnice – Chodov 1:2 (Ondřej Štursa)
Lomnice – Horní Slavkov 1:1 (Michael Čaban)
Lomnice – Ostrov 1:0 (Ondřej Štursa)
Lomnice – Buldoci Karlovy Vary 1:0 (Ondřej Štursa)

TJ OSS Lomnice: Lukáš Popovič – Vojtěch Tomášek, Michal Čaban, Josef Tomášek, Václav Jirkovský, Daniel Barfus, Ondřej Štursa.

Konečná tabulka

1. TJ OSS Lomnice
2. Ostrov
3. Buldoci Karlovy Vary
4.Spartak Horní Slavkov
5. Baník Sokolov
6. Spartak Chodov
7. Nová Role

TJ OSS Lomnice pořádá 21. prosince v hale ve Vintířově halový turnaj pro hráče narozené v roce 1991 a mladší. Kapacita turnaje je omezena na pět družstev. Zájemci se mohou přihlásit na mailové adrese: Tisl.J@seznam.cz.