Do Ostrova zamířil trápící se Nejdek a hned v úvodu inkasoval dvě rychlé branky. „Ve třetí minutě už jsme vedli dvoubrankovým rozdílem, což Nejdek herně hodně srazilo,“ vysvětloval excelentní vstup svých hráčů ostrovský kouč Tomáš Štěpánek.

Úvodní branku obstaral již v první minutě Němec a o dvě minutky později přidal druhý zářez Eret. „Navíc jsme nastoupili do utkání bez zraněného Semivana a distancovaného Jury. Po skvělém úvodu jsme poté hráli, co jsme potřebovali,“ dodal trenér.

Do konce první půle Ostrov vstřelil ještě dvě branky, které určily vítěze duelu. „V prvním poločase jsme byli suverénně lepším týmem. Do druhého poločasu jsme pak poslali dva dorostence. Za stavu 4:0 se pak už hraje jinak,“ myslí si Štěpánek. I když se Nejdek snažil, nakonec odjel z Ostrova se šestibrankovým přídělem. „Myslím si, že soupeř bude mít velké starosti se záchranou. Pokud se však udrží, bude to velký zázrak,“ vypočítává ostrovský lodivod.

O víkendu však zamíří na půdu posledního Chebu. To praví jedině povinné vítězství. „Z výsledku s Nejdkem neděláme žádné iluze. Ještě nás čekají hodně těžká utkání.

Chceme soutěž dohrát se ctí a kvalitní kopanou přitáhnout diváky do ochozů,“ odtajnil Štěpánek a pokračoval: „Cheb má ještě o co bojovat, proto nás nečeká nic lehkého. Potřebujeme body stejně jako soupeř, ale popereme se o ně,“ slibuje kouč.