Před druhým jarním kolem krajského přeboru, které nasměrovalo Aš do lázeňského města, kde si na ně brousila zuby Toužim, museli v Kynšperku tlačit autobus.

„V Karlových Varech jsme měli být už ve dvanáct hodin, ale kvůli špatnému počasí a problémech na silnici jsme dokonce museli tlačit autobus. Do Varů jsme dorazili až po jedné hodině,“ odtajnil netradiční předzápasovou náplň ašských fotbalistů předseda klubu Jaroslav Večeřa.

Do samotného utkání pak vstoupili lépe hráči Toužimi. Branku ašského gólmana Kindla tak zasypávaly kromě sněhu také střelecké pokusy domácího týmu. Aš tak nenavázala na mohutný závěr z Královského Poříčí, kde smazala dvoubrankový náskok domácích.

Nakonec si tak odvezla velmi cenný bod. Duel s Toužimí však byl úplně jiný. Úvodní branku zápasu měl na svědomí toužimský Hotěk, a už to vypadalo na jednoznačnou záležitost Toužimi.

„V prvním poločase byla Toužim jednoznačně lepší. Navíc vstřelila úvodní branku a byla tak rázem na koni,“ myslí si Večeřa. Po změně stran však Aš přidala plyn na plné obrátky, ale, Toužim hrála v obranných řadách velmi pozorně a navíc hrozila hostům z brejků, které dvakrát využila. „Ve druhém poločase jsme Toužim zatlačili, ale naše snaha končila pouze před její šestnáctkou,“ smutně poznamenal předseda.

Ve třetím jarním kole měla hrát Aš v domácím prostředí v rámci chebského derby s Františkovými Lázněmi. „Na hřišti máme půl metru sněhu a hrát se určitě nebude, jelikož varianta s „umělkou“ našim hráčům nevyhovuje,“ uzavřel Jaroslav Večeřa.