V karlovarském derby doma porazili silný tým Chyše kuriózní brankou.

Týmy před utkáním dělil v tabulce pouze jeden bod. Jáchymov však neprohrál šest utkání v řadě a chtěl získat i skalp Chyše.

„Chyše je určitě velmi kvalitní mužstvo. Viděl jsem ji v utkáních v Útvině i Hroznětíně, kde potvrdily že to s návratem mezi krajskou elitu myslí vážně. Pouze stoprocentní výkon všech našich hráčů nám mohl zajistit dobrý výsledek,“ zamyslel se před utkáním prezident Jáchymova Rudolf Hellmich.

Na silně podmáčeném a zasněženém terénu se i přesto hrál velmi kvalitní fotbal. V první dvacetiminutovce ukázala Chyše svou sílu a na branku domácích se valil jeden útok za druhým. Jáchymovská obrana v čele s dirigentem Kostkou však statečně odolávala. Paradoxně mohli jít do vedení horalové, ale Chaloupek svou „loženku“ nevyužil.

Ve třicáté minutě prověřil domácího gólmana Sütta ranou ze třiceti metrů chyšský Korec. Jáchymov pak odpověděl, jak nejlépe mohl. V 35. minutě po samostatné akci poslal horaly do vedení přesným zakončením Hauptmann. Po obrátce stran mohl opět Hauptmann zvýšit, ale jeho střelecký pokus excelentně zastavil na brankové čáře dobíhající obránce Chyše. Poté přišla na řadu kuriózní situace. V 65. minutě poslal obránce Chyše Kubinec malou domů svému gólmanovi, ale tu při cestě k němu zabrzdil čerstvě napadaný sníh.

Toho využil střídající jáchymovský Kubata, který balon doběhl, a když oklamal i brankáře, zasunul míč podruhé do chyšské svatyně. Hosté se snažili, ale na víc už to v utkání nestačilo.

„Musím hráčům poděkovat za fantastický výkon, který na takovémto terénu podali. Musím před nimi smeknout klobouk,“ radoval se po utkání Rudolf Hellmich.

Jáchymov – Chyše 2:1
Branky: 35. Hauptmann, 65. Kubata.
Poločas: 1:0.
Rozhodčí: Martin Štěrba – Tichota, Vasilko, DS Pospíšil.
ŽK: 5:3.
Diváci: 100.
Jáchymov: Sütto – Kusovský, Kostka, Holubička, Osička – Šimek, Chaloupek, Melichar, Hellmich – Kasparides, Hauptmann (stř. Kubata, Varadínek, Netušil). Trenér: Luboš Melichar starší.
Chyše: Zásněta – Vácha, Dorňák, Válek, Burda – Velek, Harvánek, Kubinec, Molnár – Korec, Dvořák (stř. Bouška, Kadlec). Trenér: Josef Šrámek.