A je k tomu pořádný důvod. Nejenže se bojuje o udržení v soutěži, ale také o postup do krajského přeboru. Ve dvaadvacátém kole měly naordinováno volno Žlutice, a tak se oči fotbalových odborníků přesunuly na stadion na Růžovém Vrchu. Ano, přesně tak. Tam byl k vidění šlágr kola, ve kterém šlo o první příčku.

Proti sobě totiž nastoupily karlovarská Lokomotiva a Kynšperk. V prvním poločase se diváci branek nedočkali, to ve druhém už to bylo po gólové stránce jiné kafe, když se dvakrát zapsal do střelecké listiny kynšperský kanonýr Radek Panajotov, který tak zařídil svému týmu udržení na čele tabulky.

Karlovarská Lokomotiva, která má na svém kontě shodně bodů jako Žlutice, zůstala na třetí pozici, ze které ztrácí na postupovou příčku čtyři body. Devět utkání, tedy 810 minut, čekali na bodovou radost hráči posledního týmu tabulky z Dolního Rychnova.

Na desátý pokus urvali hned dva body, když nejdříve uhráli bezbrankovou remízu v rámci sokolovského derby s Rotavou a k tomu přidali bonusový bod po penaltovém rozstřelu. Dva body, které patří do kategorie důležitých, urval i nováček z Bochova, který uhrál nerozhodný výsledek na půdě Lipové a pak ovládl penaltový rozstřel.

Další ránu obdržela Skalná, která v závěru soutěže jde od porážky k porážce. Tentokrát dostala při výjezdu do Chyše od místní jedenáctky na cestu zpátky půltucet branek. Velmi důležitou výhru brala doma Aš, která se v tabulce přiblížila svým konkurentům v boji o záchranu na dostřel, když překvapivě snadno pokořila oslabenou Novou Roli.

Všechny čtyři branky Ašáků si připsal na své konto ostrostřelec Vlastimil Svoboda. Tři body urval na půdě nováčka z Hroznětína Vintířov, když se tradičně zapsali do střelecké listiny ostřílený matador Ivan Valach a kanonýr Michal Svůra.

Výsledkový servis:
Loko K.Vary – Kynšperk 0:2 (0:0). Branky: Panajotov Radek 2.

D. Rychnov – Rotava 0:0 (0:0) – PK 3:1. 

Lipová – Bochov 2:2 (1:0) – PK 3:5. Branky: Slovák Pavel, Altman Štefan – Chytka Martin, Hazucha Dušan.

Chyše – Skalná 6:1 (4:0). Branky: Vojta Lukáš 2, Lavička Josef, Varga Josef, Hanzlíček Jiří, Pavelka Václav – Jiří Holý.

Hroznětín – Vintířov 1:2 (0:0). Branky: Ondráček Lukáš – Valach Ivan, Svůra Michal.

Aš – Nová Role 4:1 (3:0). Branky: Svoboda Vlastimil 4 - Vaverka Josef.