Fotbalisté Lomnice začali s přípravou na novou sezonu již 1. července. „Trénujeme třikrát týdně a během letního období sehrajeme čtyři utkání včetně dnešního pohárového duelu," prozradil trenér Ladislav Litvák. Sedmý celek loňského ročníku krajského přeboru vstoupil do přípravy se stejným kádrem, změny plánované nejsou. Sobotní pohárový zápas se Sencem načíná sérii utkání, která lomnické borce do začátku sezony čekají. „Máme pak ještě naplánovaná přípravná utkání s Loktem (nováček I. A třídy – pozn.), Františkovými Lázněmi (po sestupu z kraje letos I. A třída) a Citicemi (účastník kraj. přeboru)," prozradil lomnický trenér.

Svou důležitostí a atraktivitou je však nejzajímavější právě utkání předkola Poháru FAČR, jelikož plzeňská Doubravka patří mezi kvalitní týmy divize sk. A a již po několik desetiletí je po ligové Viktorii jedním z největších klubů na Plzeňsku. „Samozřejmě jsme si všichni vědomi, že vyšší kvalita bude na straně našeho soupeře," přiznal Litvák a pokračoval: „Ale zápas začíná 0:0 a může se stát cokoliv. Pro nás a kluky na hřišti bude podstatné, aby si pohárové utkání užili, nikdo se před sezonou nezranil a diváci viděli zajímavý a atraktivní zápas," přeje si trenér Lomnice.

Divizní fotbalisty Senco Doubravka čeká již druhé utkání právě běžící letní přípravy. Před týdnem svěřenci trenéra Pavla Vaigla prohráli s Tachovem (nováčkem ČFL) 4:1. „Přípravu jsme začali 7. července a první dva týdny trénujeme takřka denně, poté se cyklus změní na tři tréninky v týdnu," prozradil Vaigl, kterého fanoušci sokolovského fotbalu mohou znát coby technického záložníka z jeho působení v dresu druholigového Baníku nebo K. Varů v ČFL. Kromě pohárového duelu čekají Senco ještě další přípravné zápasy. „V neděli po pohárovém utkání sehrajeme zápas s Přešticemi, kde se představí spíše hráči, které máme v jednání a nemohli do pohárového zápasu zasáhnout. Pak nás čekají divizní Rokycany, třetiligové Domažlice a pro generálku máme soupeře v jednání," upřesnil trenér mužstva, které v uplynulé sezoně obsadilo v divizní sk. A skvělé 7. místo s 52 body.

Bohužel diváci, kteří pohárový duel v Lomnici navštíví, top výběr Doubravky neuvidí. „Nejsme kompletní, termín utkání nám koliduje s dovolenými, navíc některé hráče ještě řešíme, čili mužstvo určitě doplníme o kluky z dorostu," prozradil kouč, který se z důvodu nedostatku hráčů možná sám do utkání zapojí. Ze známějších tváří bude v sestavě chybět např. obránce Petr Knakal, absentovat zřejmě bude i Švec, který teprve začíná s tréninkem po problémy se zády. Naopak po zranění je již k dispozici exligový fotbalista Ferenc Róth, bývalý hráč Slovácka, Plzně nebo Bohemians 1905. „U něj uvidíme, jak na tom před zápasem bude, na poločas by asi jít mohl," dodal Vaigl.

Hned z dovolené do utkání zřejmě naskočí další ligou protřelý fotbalista David Novák, který válel za plzeňskou Viktorku v letech 1997 až 2001. Byť to vypadá, že má Senco problémy se sestavou, rozhodně chce o postup do 1. kola poháru zabojovat. „Nemáme za cíl postoupit do další fáze, nicméně rozhodně utkání v kombinované sestavě s mladými hráči odmakáme na sto procent," upozorňuje trenér Doubravky. Není vyloučeno, že se na hřiště podívá také sokolovský odchovanec Daniel Sýs, který prošel dorosty Baníku nebo Viktorie Plzeň.

Utkání se hraje na hlavním hřišti Lomnice v sobotu 18. července 2015 od 17 hodin. Řídit je bude trojice rozhodčích Míč – Krupka, Hányš. Vítěz utkání se může v 1. kole Poháru FAČR těšit na druholigový tým Dynama České Budějovice.

                                                                                                                                                                                                                                    (mac)