Král je mrtev, ať žije král. V pětadvacátém kole okresního přeboru se fotbalisté vedoucího Merklína konečně dočkali. V domácím prostředí totiž rozhodli tři kola před koncem soutěže o svém historickém postupu do krajské I. B třídy, když si poradili v rámci derby horalů s týmem Abertam. Druhou příčku udrželi hráči Bochova, kteří uhráli v Pile, které patří v tabulce třetí pozice, nerozhodný výsledek, a to navíc Bochováci pohrdli pokutovým kopem.

Hodně se překvapivě zapotil na vítězství tým Kolové, který doma těsně pokořil poslední Pernink. Dobře rozehraný duel pak nedokázali dovést do vítězného konce hráči Vojkovic, kteří nakonec na svém pažitu podlehli jedenáctce nejdeckého béčka.

Na důležité body nedosáhla na půdě Bacardi Kyselka, která sice soupeře řádně fotbalově kousala, ale doplatila na svou střeleckou nemohoucnost. Stínem utkání pak bylo nezaviněné zranění kapitána domácího výběru Tomáše Zoky, kterého musela z hrací plochy odvézt záchranná služba.

Okresní přebor mužů

Bacardi – Kyselka 2:0 (1:0)
Domácím zajistil vedení v prvním poločase přesnou hlavičkou René Brett. Po změně stran pak obstaral druhou trefu domácích Miroslav Holub. Rozhodčí: Robert Botoš. ŽK: 1:2.

Kolová – Pernink 3:2 (2:1)
Dvakrát zamířil do branky horalů útočník Kolové Jakub Vágner, jednou pak Roman Nedbal. Za hosty se poté brankově radovali Jan Kotrla a Tomáš Pokorný. Rozhodčí: Jiří Zázvorka. ŽK: 2:2.

Merklín – Abertamy 2:0 (0:0)
V derby horských týmů padaly branky až po obrátce stran, když se v dresu domácích postupně zapsali do střelecké listiny Mikuláš Švajka a Jiří Kučera. Rozhodčí: Lukáš Mrázek.ŽK: 2:1.

Vojkovice – Nejdek B 2:3 (1:0)
V zajímavém utkání poslal domácí výběr do vedení po rychlém brejku a následné souhře s Václavem Vorlem Robert Tokár. Podruhé se brankově domácí radovali po změně stran, kdy gólově potrestal fatální zaváhání nejdeckého stopera Šimonka svou druhou brankou v utkání Tokár. Poté mohly Vojkovice skórovat potřetí, ale Tokárovi chybělo v zakončení více fotbalového štěstíčka. Pak už stříleli branky pouze hosté. Nejdříve snížil na rozdíl jediné branky Tomáš Hudák a hned nato prolomil svou střeleckou smůlu nejdecký šutér Jan Vašek, který se brankově radoval i v závěru utkání, kdy vymetl hlavičkou levou šibenici vojkovické svatyně. Rozhodčí: Ladislav Kvasnička. ŽK: 1:3.

Pila – Bochov 1:1 (0:1)
Hodně řízný souboj, který se odehrál na půdě pilského Baníku, lépe rozehráli hosté, kterým vystřílel vedení Petr Tichý. Po změně stran pak stanovil nerozhodný výsledek a tím i dělbu bodů ostřílený pilský matador Rudolf Brožík. ŽK: 2:5.