Tím si připsala na svůj účet mistrovský titul březovská Olympie. Té však v rámci třiadvacátého kola překazil mistrovské oslavy chebský FC. Ten totiž přichystal Březovákům na svém hřišti třetí prohru v soutěži.

Navíc si Chebané ve vyrovnané tabulce připsali na účet velmi cenné body. Velké zklamání zavládlo v kabině karlovarské Lokomotivy, která se představila na půdě Františkových Lázní, tedy týmu bojujícího o záchranu v soutěži. Tam Lokáda vyfasovala čtyřku, když se v dresu vítěze třikrát radoval ze vstřelené branky Václav Šiman.

Pozadu však nezůstal ani další tým bojující o záchranu, a to Stará Role, ta navíc hostila v důležitém souboji na svém pažitu sestupem ohrožený Horní Slavkov. Zajímavou bitvu, která byla prošpikována deseti góly, nakonec zvládli vítězně Staroroláci, kteří svému soupeři nastříleli úctyhodných sedm branek, když se hattrickem blýskl starorolský útočný hrot Martin Plch.

Hořké zklamání zažili fotbalisté Nejdku. Ti sice vedli již v první desetiminutovce na půdě Ostrova dvoubrankovým rozdílem, ale nakonec jim zbyly oči jen pro pláč, z Ostrova totiž odjeli s prázdnou, když Ostrováci přidali po změně stran na střeleckých obrátkách a třemi góly otočili ve svůj prospěch ztracené utkání.

V sokolovském derby, které bylo na programu v Novém Sedle, kde se představilo Královské Poříčí, brali tři body domácí borci. Ti rozhodli o svém vítězství již v prvním dějství, když soupeři z Královského Poříčí nasázeli tři branky, a druhá půle už se dohrávala v pohodovém tempu.

Důležitou výhru urvaly na svém hřišti i Citice, které v rámci sokolovského derby hostily nováčka z Kynšperka, jemuž přidaly do fotbalového rance na cestu zpět tři kousky. Již patnácté vítězství v soutěži si připsala na své konto Toužim, která se představila v souboji s Lomnicí, s níž neměla problémy a nakonec jí nasypala pět branek.

Výsledky, 23. kolo:
Fr. Lázně – Loko K.Vary 4:1 (1:0). Branky: Šiman Václav 3, Vošmik Robert – Diviš Jakub.

St. Role – H. Slavkov 7:3 (4:2). Branky: Plch Martin 3, Belbl Petr 2, Vašíček Jiří, Svoboda Milan – Půta Milan 2, Chmelík Martin.

Ostrov – Nejdek 3:2 (0:2). Branky: Liška Jan, Luksch Patrik, Kunz Lukáš – Sulák Štefan, Neudert Filip.

Nové Sedlo – Kr. Poříčí 3:0 (3:0). Branky: Vican Josef, Werner Martin, Rychna Bedřich.

Citice – Kynšperk 3:0 (2:0). Branky: Bardon Petr, Stöckner Radek, Kessl Michal.

FC Cheb – Březová 4:2 (2:1). Branky: Speierl Martin, Lungu Petr, Dobeš Miroslav, Dvořák Jan – Vůjtěch Jan, Kašpar Jan.

Toužim – Lomnice 5:1 (3:0). Branky: Hejkal Marek, Kliment Lukáš, Hudec Josef, Klepal Kašpar, Hodina Jan - Malinkovič Petr.

tabulka po 23. kole