„Uplynulou sezonu v Nových Hamrech nemůžeme hodnotit jinak než velice úspěšně. Povedlo se nám zpět do obce vrátit okresní přebor. Při dokopné jsme potom měli jen příjemné starosti. A to zda postup do okresu vzít, či ne. K mé spokojenosti byla většina týmu pro a já to hodnotím jako správné rozhodnutí. Na takovouto příležitost by Hamry mohly čekat dalších několik let,“ pochvaloval si tahoun a nejlepší střelec novohamerského klubu Michal Rudolský.

Postup však znamenal pro horaly během letní výluky v rámci letního drilu pořádnou dřinu. „Vzhledem k postupu jsme se postavili k letní přípravě vcelku zodpovědně. Působím v Hamrech několikátou sezonu, ale že bychom v rámci pravidelných tréninků zdolávali kopce v okolí hřiště, si nepamatuji. Také jsme vrátili zpět četnost tréninků na dvakrát v týdnu a musím velmi vyzdvihnout, v jakém počtu se scházíme,“ pochvaloval si Rudolský. Kádr horalů doznal během přestávky několika změn.

„Vedení našeho klubu se povedlo přivést čtyři výrazné posily v podobě Lukáše Ullmanna a Martina Gergela, kteří by měli vyztužit naše obranné řady. Útočnou sílu by pak měl podpořit Michal Jonák, který má zkušenosti z krajských soutěží. Přestupovou třešničkou na dortu je příchod zkušeného univerzála a doufám mého dvorního nahrávače Ládi Šimonka. Pevně doufám, že s takto doplněnou sestavou budeme hrát pohodlný střed tabulky okresního přeboru,“ přeje si kanonýr Nových Hamrů.

Jenže hned v úvodním vystoupení čeká horaly tvrdý oříšek v podobě ambiciózních Dalovic. „Na úvod sezony přivítáme na svém hřišti celek Dalovic. Na první zápas to není vůbec jednoduchý soupeř, z druhé strany hned poznáme kvalitu vyšší soutěže a naší letní přípravy. Jako favorité do tohoto duelu asi nevstupujeme, ale uděláme vše pro to, abychom Dalovicím byli nepříjemným protivníkem. Musíme soupeře naučit, že z Hamrů se body vozit nebudou,“ podotkl závěrem Rudolský.