Adeptů na postup do krajské I. B třídy je hned několik. Prozatím si nejlepší výchozí pozici drží pilský Baník, který se stal i zimním půlmistrem tabulky. Za ním však jsou poskládány další ambiciózní týmy, a to na druhém místě rezerva karlovarského 1.FC, která se netají postupovými ambicemi. Třetí místo pak prozatím patří sedleckému KSNP, a tým pod taktovkou kouče Jiřího Ostena bude chtít určitě i v jarní části řádně zamíchat postupovými kartami.

Poslední slovo však neřekly ani čtvrté Dalovice, které disponují kvalitním kádrem. Ani pátá Kolová není z postupové hry venku, spíše naopak. Na čelo tabulky totiž ztrácí pouhé tři body. O jeden bod více pak ztrácí na fotbalový trůn rezerva nejdeckého FK, která taktéž může usilovat o návrat do I. B třídy. Pomýšlet na nejvyšší příčky mohou i Vojkovice, které sice ztrácí na čelo tabulky sedm bodů, ale jistá naděje stále žije.

Pak už to bude v rámci zbytku okresního pelotonu v jarní části probíhat v duchu záchranářských prací. Při vyrovnanosti tabulky se dá očekávat pořádná hromada zajímavých zápasů. Nejblíže k záchraně má březovská Jiskra, která se drží na osmém místě a jeden bod jí chybí do dvacetibodového zisku. Pak už to není žádná velká bodová hitparáda.

Devátá Stružná má na kontě patnáct bodů, desáté Děpoltovice pak čtrnáct. Loňský vítěz okresního přeboru tým Božičan se krčí na jedenácté příčce, když má na účtě třináct bodů, a za ním na dvanáctém místě se drží chyšská rezerva, ta má bodů dvanáct.

Na předposlední příčce je Bečov, který urval deset bodů. a poslední místo patří Kyselce, která projela podzim na plné čáře a na kontě má pouhé dva body, takže ji čeká hodně náročná cesta za záchranou, pokud ještě nějaká šance na udržení v okresním přeboru žije.

Okresní přebor: Čtrnácté kolo

O víkendu tedy odstartuje jarní část okresní přebor a bude se na co těšit. Napilno budou mít především hráči nejdecké rezervy. A není divu. Na podzim obdrželi na půdě Dalovic třináctibrankový příděl, a teď mohou svému soupeři vše vrátit i s úroky. 

Stejně na tom bude i rezerva karlovarského 1.FC, která na podzim obdržela nepopulárního bůra v Žalmanově od výběru Stružné. Tentokrát Varáci mohou řádně gólově i bodově zužitkovat domácí prostředí.

Těžký oříšek před sebou mají Děpoltovice, které se vydají na půdu lídra tabulky, a to pilského Baníku. Otřepat se z podzimní mizérie budou chtít v chyšském podzámčí fotbalisté Božičan, kteří se utkají s tamní rezervou. Navíc v tomto souboji půjde o pověstných šest bodů, což přidá duelu na atraktivitě.

Roli favorita bude tvrdit na půdě bečovského Slavoje sedlecký KSNP a o cenné body pak půjde v Poohří, přesněji ve Vojkovicích, tam totiž dorazí Březová. Pro Vojkovice to bude hodně důležité utkání, jelikož v případě výhry by odskočili právě Březovákům na rozdíl pěti bodů.

Hodně těžké jaro před sebou mají hráči Kyselky, kteří se drží na poslední příčce a v cestě za záchranou potřebují body jako sůl. Ty první mohou získat v domácím prostředí, přesněji v Radošově, kde o víkendu přivítají celek Kolové.

Okresní přebor, 14. kolo: Pila – Děpoltovice (sobota, 15.00, na podzim 3:2), Chyše B – Božičany (sobota, 15.00, na podzim 1:5), Vojkovice – Březová (neděle, 14.00, na podzim 1:2), Bečov – Sedlec (neděle, 15.00, na podzim 3:5), Kyselka – Kolová (neděle, 15.00, Radošov, na podzim 0:3), 1.FC Karlovy Vary – Stružná (neděle, 15.00, UMT Drahovice na podzim 1:5), Nejdek B – Dalovice (neděle, 15.00, na podzim 0:13).