Po vítězství nad Dalovicemi 3:0, Kynšperkem 8:1 obrali v důležitém utkání o všechny body i tým Nové Role, který pokořili 1:0.

Po úvodním seznamovacím oťukávání si vytvořili mírný tlak hráči Nejdku, kteří soupeře z města porcelánu přišpendlili před jeho šestnáctku, a s tím na pořad přišly i brankové příležitosti, zejména v podání domácích borců. Ve 30. minutě se pak poprvé měnil ukazatel skóre, když centr z kopaček Filipa Rutrleho poslal do novorolské svatyně Jiří Falatek. Hosté mohli ve 40. minutě vyrovnat, ale jejich gólovou snahu jim zhatil praporek nad hlavou pomezáka, a tak se šlo do šaten za vedení nejdeckého týmu.

Po změně stran každý očekával nápor novorolských barev, ale bohužel se tak nestalo a svůj velký galakoncert neproměněných šancí načali domácí fotbalisté. Nejdříve spálil stoprocentní šanci po rychlém protiútoku nejdecký kapitán Zbyněk Draxal, který v náběhu z první chytrým lobem brankáře hostů Krupičku nepřekonal. V 59. minutě se prodral okolo novorolské obrany rychlík Marek Černý, který naservíroval balon na stříbrném podnosu Davidu Šambergrovi, ale ten nabídnutou šanci bouchnul samotnému pánubohu do oken.

 V 66. minutě se zapojil do ´nestřeleckého´ kolotoče nejdecký Tomáš Bachratý, který ve vyložené šanci taktéž nedokázal propasírovat míč do branky hostů. Během utkání to na hřišti několikrát pořádně zajiskřilo, ale bez nějaké újmy. V 78. minutě se vyznamenal brankář Krupička při přímém kopu a následné jedovaté střele Martina Myslivce, kterou vytěsnil nad svou bránu. O minutku později poslal z první odražený balon po rohovém kopu Nejdečanů do spojnice střelou á la Messi domácí Falatek.

V 88. minutě pak mohla přijít studená sprcha pro domácí tým, když se do šestnáctky Nejdku prodral novorolský Chlup, který byl sice faulován, ale bohužel pro novorolské barvy hodně tomu přidal, a místo pokutového kopu tak uviděl v rukou arbitra žluté napomenutí. Závěr utkání již změnu skóre nepřinesl, a tým Nejdku tak v domácím prostředí prolomil prokletí jménem Nová Role.

Nejdek – Nová Role 1:0
Branka: 30. Falatek. Poločas: 1:0. Rozhodčí: Lego – Duda, Konig, DS Tomášek. ŽK: 3:8. ČK: 0:1. Diváci: 200.
Nejdek: Hudec – F. Rutrle, Draxal, Myslivec, J. Rutrle – Bachratý, Sulák, Falatek, Šamberger – Černý, Sojka (stř. Holý, Haas. Trenéři: Šinovský, Pejml, Krejčí, Hudec, Licek.
Nová Role: Krupička – Špička, Hopf, Vodrážka, Hnízdil – Palivec, Červík, Hájek, Valta – Vaverka, Chlup (stř. Skopový, Košťál, Nitsch). Trenér: Petr Vakeš.