Ano, je to tak. Celkem šestkrát propukly oslavy v kabinách domácích výběrů, zatímco v hostujících to bylo pouze jednou. Již v sobotním dopoledni byly na programu dva zajímavé souboje. První se odehrál na hřišti v Božičanech, kde tamní jedenáctka přivítala na svém hřišti Jáchymov. Celkem padlo v duelu devět branek, když se v dresu Božičan čtyřikrát střelecky zaskvěl Marcel Petr, ten tak svůj tým nasměroval k důležitému vítězství, když horalé museli nakonec skousnout šestibrankový příděl.

„Za stavu 1:2 jsme si mysleli, že ještě můžeme výsledek otočit. Síly na to byly, ale poté jsme obdrželi dva slepené góly a bylo po nadějích. I když jsme v závěru zápasu kosmeticky upravili ukazatel skóre dvěma góly Koročinského, je to velká škoda," bědoval po prohře jáchymovský útočník Tomáš Hron.

Druhé dopolední utkání bylo na programu v Dalovicích, kde se postavila tamní Čechie březovské Jiskře. Nakonec se z výhry radovali Dalovičáci, kteří po zlepšené střelecké mušce ve druhém poločase přehoupli ukazatel skóre ve svůj prospěch. Poté se zapojil do třetího kola i tým Kyselky, který přivítal na hřišti pod radošovským mostem chyšskou rezervu. Během první půle se misky vah přehupovaly z jedné strany na druhou a až po obrátce stran se rozhodlo o vítězi, když tým z Poohří nasázel soupeři další tři branky, a mohl si tak vychutnat premiérové vítězství v soutěži.

„První poločas načala lépe Chyše, která se ujala vedení. My pak vyrovnali Hlaváčem a hned nato si vypracovali několik tutovek, ale proměnili jsme jen jednu Homolkou, Chyše však stihla do konce poločasu vyrovnat. Ve druhé půli jsme opět přidali na obrátkách, ale vstřelili si vlastní branku, která nás trochu zbrzdila. Brzo jsme se však oklepali a makali a tím přišly na program další šance, jenže ty vesměs končily na brankové konstrukci Chyše. Nakonec vše vzal na sebe hrající trenér Voráček, který dvěma góly rozhodl o tříbodovém zisku," oddychl si v hlase kyselecký obránce Tomáš Bláha.

Hodně napilno pak měla Stružná, která musela v souboji s Útvinou smazávat dvoubrankové manko, což se jí nakonec povedlo a v domácím prostředí zůstala stoprocentní, když slavila pětibrankovou výhru. „Ze začátku jsme inkasovali dva góly po našich zbytečných chybách. Naštěstí jsme se nenechali rozhodit a dál ovládali hru. Do konce první půle jsme vyrovnali a po změně stran jsme se dostali do vedení. Pak jsme začali hrát zezadu na rychlé brejky, což se nám vyplatilo, a my tak soupeři přidali další dvě branky. Celkově to bylo z našeho pohledu velmi povedené utkání," míní struženský záložník Tomáš Štěch.

První ztrátu si o víkendu připsal na své konto Bečov, který nestačil na Pilu, jíž podlehl jednobrankovým rozdílem. „První domácí utkání jsme bohužel nezvládli. Inkasovali jsme bohužel již v první minutě, a to jak v prvním, tak i ve druhém poločase, což znamenalo dvoubrankové manko. Doslova jsme měli všichni den blbec, i přesto se nám podařilo alespoň snížit," smutnil po premiérové prohře bečovský forvard Ladislav Kába.

Duel pravdy odehrály na svém hřišti Verušičky, které hostily kolovský Ajax. Hodně důležitý souboj nakonec Verušičky zvládly vítězně, když se o všechny branky vítěze postaral útočník Libor Slivčák, který zařídil svému týmu premiérový podzimní bodový zisk, který byl hned tříbodový. Navíc Kolováci vyšli i napotřetí střelecky naprázdno, a tak i nadále čekají nejen na první body, ale také na první vstřelenou branku v podzimní části.
Velké překvapení se zrodilo na půdě nováčka z Děpoltovic, kam dorazila starorolská rezerva, která přijela na hřiště soupeře v roli favorita. Jenže prognózy vzaly rychle zasvé, a i když si béčko Starky vytvořilo řádku brankových příležitostí, nakonec muselo skousnout první podzimní ztrátu, zatímco Děpoltovice zůstaly v domácím prostředí prozatím stoprocentní.

„Zápas jsme doslova ubojovali. O našem vítězství rozhodla penalta několik minut před koncem zápasu, ovšem nutno říct, že o ní nikdo na hřišti nepochyboval. Soupeř své superšance nedal, a tak bereme všechny body. Znovu se ukazuje, jakým způsobem je soutěž vyrovnaná, žádný tým už není stoprocentní. A to máme za sebou teprve třetí kolo. I proto je potřeba zůstat na zemi. Soutěž je dlouhá a může ještě pěknou dobu trvat, než tabulka oddělí týmy na úspěšné a rychle poražené. Absolutorium znovu našim fanouškům, protože oni jsou motor našeho týmu," ohlédl se za utkáním, ve kterém Děpoltovičáci složili po výbuchu v uplynulém kole na půdě Březové reparát, kapitán Milan Skoupý.

Okresní přebor mužů
Kyselka – Chyše B 5:3 (2:2). Branky: Voráček David 2, Hlaváč Josef 2, Homolka Dominik – Korf Květoslav 2, vlastní. Rozhodčí: Vrba Radim, Sakáč Jan, Horvát Petr.

Stružná – Útvina 5:2 (2:2). Branky: Peha Julius 2, Janáček Petr, Synek Martin, Rendla Antonín – Machala František, Diviš Vladimír. Rozhodčí: Krejčí František.

Božičany – Jáchymov 6:3 (3:1). Branky: Petr Marcel 4, Pfreimer Karel 2 – Koročinský Roman 2, Hron Tomáš. Rozhodčí: Kaucký Jiří, Bizoň Marcel, Zázvorka Jiří.

Dalovice – Březová 3:1 (0:1). Branky: Mykhaylyuk Vitaliy 2, Stolín Miloslav – Musil Dominik. Rozhodčí: Dotzauer Radek.

Bečov – Pila 1:2 (0:1). Branky: Sivák Vojtěch – Zrzavecký Pavel, Pátek Viktor. Rozhodčí: Jati David, Vrba Radim, Polívka Miloslav.

Verušičky – Kolová 3:0 (1:0). Branky: Slivčák Libor 3. Rozhodčí: Kaucký Jiří.

Děpoltovice St. Role B 3:2 (2:2). Branky: Hertl Daniel 2, Bičaník Pavel – Brett René 2. Rozhodčí: Koudelka Tomáš.