První bude k vidění na stadionu na Růžovém Vrchu, kde má rozbalen fotbalový tábor karlovarská Lokomotiva, druhý se pak odehraje na Pile a třetí bude na pořadu v Hroznětíně. Čtvrtý turnaj pak pořádá na svém stadionku kolovský Ajax.

19. ROČNÍK MEMORIÁLU OLDŘICHA OZOMA

Před startem krajské I. B třídy, ve které bude tvrdit pilský Baník roli nováčka, přichystal na tento víkend, přesněji sobotu 21. července, v rámci přípravy 19. ročník Memoriálu Oldřicha Ozoma, který se tradičně odehraje pod záštitou Obecního úřadu Pila.

„Letos budou usilovat o triumf na turnaji karlovarská Slavia, Nová Role, žlutický Sokol,“ poukázal předseda TJ Baník Pila Jiří Horák. Trojici týmů pak tradičně doplní pořádající výběr Pily.

Turnaj odstartuje v 9.15 hodin a hrát se bude systémem jednou každý s každým, dvakrát pětadvacet minut. „O pořadí bude rozhodovat počet bodů, dále pak vzájemný zápas a celkové skóre,“ podotkl k důležitým atributům turnaje Horák.

Slavnostní vyhlášení je naplánováno na 16.00 hodin a kromě zúčastněných týmů si ocenění odnese i nejlepší hráč, brankář či střelec turnaje. „Vstupné činí 40,- Kč, a příchozí se mohou těšit na tradiční tombolu.

Samozřejmostí je i občerstvení po celou dobu konání turnaje,“ dodal na závěr předseda.

I. ROČNÍK MEMORIÁLU PETRA JANKOVSKÉHO

Krátkou fotbalovou výluku si zpestří TJ Lokomotiva Karlovy Vary letním turnajem. Na svém stadionu na Růžovém Vrchu přichystala na sobotu 21. července I. ročník Memoriálu Petra Jankovského, který se ponese v duchu vzpomínky na bývalého dlouholetého předsedu klubu TJ Lokomotiva.

„Petr Jankovský se nesmazatelně zapsal nejen do srdcí všech Lokoťáků, ale svoji dlouholetou prací ve fotbalových klubech se stal fotbalovou osobností Karlovarského kraje, proto věříme, že toto historicky první setkání si určitě zajistí pevné místo v každoročním letním fotbalovém kalendáři a stane se tradicí,“ podotkl k memoriálu za TJ Lokomotiva Karlovy Vary Jaroslav Hladík.

Na turnaji, který odstartuje na ´Růžáku´ v 9.00 hodin, se představí pořádající TJ Lokomotiva Karlovy Vary, TJ KSNP Sedlec, Výběr Petra Jankovského a mezinárodní punc prvnímu ročníku přidá německý TSV Tännesberg.

„Vše odstartuje rozlosováním, ze kterého vzejdou dvě dvojice, které se utkají v čase dvakrát pětatřicet minut. Vítězové jednotlivých zápasů si zahrají finále, naopak poražené týmy čeká souboj o konečné třetí místo,“ poukazoval k hracímu systému memoriálu Hladík.

„Chtěli bychom pozvat širokou veřejnost, aby s námi přišli zavzpomínat, no a jak jinak než právě fotbalem, na člověka, pro kterého byl fotbal jednou z hlavních součástí jeho života,“ dodal závěrem k prvnímu ročníku Hladík. Vstup na akci je zdarma a pro příchozí je připraveno po celou dobu konání memoriálu bohaté občerstvení.

20. ROČNÍK MEMORIÁLU OLDŘICHA CHRAMOSTY

Jubilejní 20. ročník Memoriálu Oldřicha Chramosty – Rabbit Cup pořádá v sobotu 21. července na svém stadionu hroznětínská Olympie. Hrát se bude ve dvou tříčlenných skupinách jednou pětatřicet minut. Ve skupině A se představí Hroznětín A, Děpoltovice a FC Werda. Ve skupině B Hroznětín B, Výběr Tomáše Kalána a Merklín. Poté přijdou na pořad souboje o konečné umístění, když vítězové skupin si to rozdají ve finále o vítěznou trofej, druhé celky o bronz, a třetí týmy o konečnou pátou příčku.

„Vše odstartuje již v 9.00 hodin zápasy ve skupinách, kde se utkají systémem každý s každým. Pak přijdou na pořad utkání o konečné umístění a slavnostní vyhlášení je nachystáno na 16.30 hodin,“ poukazoval na harmonogram turnaje jeho šéf Jan Eret.

Ve 12.30 hodin bude mít turnaj malou přestávku, kterou vyplní exhibičním zápasem hroznětínští hasiči a staří páni.

„Na ocenění se mohou těšit i nejlepší střelec, hráč a brankář. Chybět nebude ani ve 23.00 hodin tradiční ohňostroj a také zábava, o kterou se postará od 20.00 hodin přímo skupina Lazareth,“ dodal Eret

72. ROČNÍK ANENSKÉHO POHÁRU

Fotbalově žhavo bude v sobotu 21. července i na stadionu kolovského Ajaxu. Tam bude na pořadu již 72. ročník Anenského poháru. Na něm se představí Jiskra Březová, SC Stanovice, Spartak Chodov B, Sokol Olšová Vrata a domácí Ajax Kolová.

„Hrát se bude systémem každý s každým dvakrát dvacet minut, ale uvidíme podle počasí,“ narážel hlavní organizátor Martin Míček na rozmary počasí. Vítěz se může těšit na obří číši ze sklárny Milana Mottla.

Turnajová klání pak zpestří organizátoři exhibičním duelem, ve kterém se proti sobě postaví dva týmy starých gard nejen z kolovského Ajaxu. „Oceněn bude i nejlepší střelec turnaje a cenu Mirka Vydry si pak odnese nejlepší brankář,“ vysvětloval Míček.

Po skončení turnaje bude pokračovat zábava přímo v areálem pod širým nebem. „Anenskou veselicí zakončíme naše slavnosti, které pořádáme společně s obcí Kolová,“ dodal závěrem Míček.