Suma sumárum si Abertamy nakonec připsaly na své konto konečnou devátou pozici. „Uplynulá sezona byla pro naše barvy všelijaká. V podzimní části jsme se pohybovali na medailových postech, zatímco v jarní části jsme se propadali tabulkou k sestupové hranici. Nakonec jsme však soutěž bez problémů udrželi, jen s tím můžeme být spokojeni," hlásí z rodiště Horsta Siegla nejmladší stoper v okresním přeboru Sebastian Richtárech. Letní příprava byla tentokrát v horách více než skromná. 

„Odehráli jsme pouze dva přípravné turnaje a jeden přátelák. Docházka na tréninky pak byla z pracovních důvodů některých hráčů hodně okleštěná a někdy zase nadprůměrná," podotkl Richtárech. Během fotbalové přestávky doznal abertamský kádr několika změn. Tou nejzásadnější byl odchod vyhlášeného kanonýra Miroslava Jonáše, který zamířil na další fotbalovou štaci do Vintířova.

„Citelnou ztrátou pro nás je odchod útočníka Míry Jonáše, po kterém zůstala v útočné řadě velká mezera, ale určitě každý hráč jde nahradit, a já věřím, že se to povede i nám. Do týmu se zapojili dva hráči z Jáchymova, a to Martin Milko a Patrik Rác. Martin vyztužil naši záložní řadu a Patrik posílil obranu," poukazoval Richtárech. Do nového ročníku okresního přeboru vstoupily Abertamy v Chyši, kde nakonec prohrály 1:5.

„V Chyši jsme předvedli slušnou ostudu, a to i přes to, že jsme byli v prvním poločase lepším týmem. Po změně stran jsme začali kupit chyby a Chyše nás za to gólově potrestala. A aby toho nebylo málo, dostali jsme tři červené karty," hořekoval abertamský stoper.  Ve druhém kole soutěže čekala Abertamy domácí premiéra, ve které přivítaly nováčka z Dalovic. V tomto utkání se nakonec horalové dočkali premiérové výhry v první části soutěže, když zvítězili 3:2.

„Pokud chceme pomýšlet na dobré umístění, musíme sbírat body zejména na domácí půdě. A to se týkalo i duelu s Dalovicemi. Od úvodních minut jsme byli lepším týmem, i přesto, že nám chyběli tři hráči základní sestavy. Kluci se s tím však velmi dobře poprali a dovedli utkání do zdárného konce, myslím si, že to byly pro nás zlaté tři body," míní Richtárech. 

Ve třetím kole přeboru se Abertamy opět představí svým fanouškům, když budou hostit tým Božičan. „Jak jsem řekl, chceme sbírat body hlavně doma, takže bychom rádi navázali na vítězné utkání s Dalovicemi," přeje si ostřílený horal. A jaký mají cíl v Abertamech? „Nasbírat co nejvíce bodů, abychom se vyhnuli v jarní části bojům o záchranu," dodal závěrem Richtárech.