A není divu. Může se totiž rozhodnout o mistrovském titulu. Prozatím drží trumfy v ruce fotbalisté nejdecké rezervy, kteří pokud zvládnou duel s březovskou Jiskrou, mohou slavit postup do krajské I. B třídy, ale to budou muset svého soupeře pokořit nemalým gólovým rozdílem. „Víme, co je v sázce, a každý bude chtít podat co nejlepší výkon, abychom mohli slavit mistrovský titul v domácím prostředí, uděláme pro to vše," slibuje nejdecký útočník Lukáš Němec.

Na dálku budou Nejdečáci po očku sledovat, jak si povede starorolská rezerva, která bude hostit předposlední Abertamy, což slibuje řádně střelecké hody, když vezmeme v potaz střelecký apetit starorolského kanonýra Romana Voborského.

O důležité body půjde i třetímu celku tabulky,a to Stružné. Ta bude hostit na hřišti v Žalmanově pilský Baník. Pokud se chtějí Stružeňáci na bronzové příčce udržet, budou muset naplno bodovat. Sázet tak budou na góly v podání nejlepšího kanonýra soutěže Petra Janáčka. Duel, ve kterém půjde prakticky o šest bodů, bude nachystán na hřišti v Krásně, kde přivítá bečovský Slavoj výběr Božičan.

Oba týmy mají v tabulce na svém účtě po 43 bodech, takže jen vítězství je může poslat na dohled stupni vítězů. Na stejné vlně se ponese i souboj ´káček´, tedy Kyselky a Kolové. Tým z Poohří v jarní části řádně fotbalově i bodově pookřál, zatímco Kolová zažívá hodně mizernou jarní část.
„Určitě chceme černou sérii prolomit, jelikož na jaře se nám příliš nedaří, ale víme, že půjde o šest bodů, a chceme v závěru ukázat, že fotbal hrát umíme. Víme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale chceme urvat tři body," vzkazuje pod radošovský most, kde se utkání odehraje, kolovský záložník Jakub Gábner.

Zajímavý souboj je nachystán v chyšském podzámčí, kde se postaví tamnímu výběru jarní štika z Dalovic. „Proti Toužimi jsme nastoupili hodně lehkovážně, což by se nám mohlo v Chyši vymstít. Doufám, že opět předvedeme dobrý výkon, a odvezeme si nějaký bodík," přeje si další bodový zisk dalovický snajpr Tomáš Stolín.

V cestě za záchranou mají před sebou náročný úkol hráči toužimské rezervy, kteří se představí na hřišti v Děpoltovicích, kde se jim postaví do cesty Nové Hamry. Horalé jsou již jistým sestupujícím týmem, ale v závěru soutěže ještě mohou stáhnout s sebou další tým, takže uvidíme nakonec, jak vše dopadne.

Okresní přebor, 25. kolo: Stružná – Pila (sobota, 15.00, Žalmanov), Kyselka – Kolová (sobota, 15.00, Radošov), Chyše B – Dalovice (sobota, 17.00), Bečov – Božičany (neděle, 15.00, Krásno), Stará Role B – Abertamy (neděle, 16.00), Nejdek B – Březová (neděle, 16.00), Nové Hamry – Toužim B (neděle, 16.00, Děpoltovice).