A není divu. Protřelé týmy mezi okresní smetánkou totiž doplnili hned čtyři nováčkové. Z krajských soutěží sestoupily Útvina a Jáchymov a naopak z III. třídy postoupily Děpoltovice a Verušičky. Právě kvarteto těchto týmů přinese do okresního přeboru potřebnou kvalitu, kterou bude náročný fanoušek určitě jen kvitovat. Podzimní část odstartuje tedy o víkendu svým předehrávaným třináctým kolem. Týmy se tak snažily během letní přestávky co nejlépe posílit svůj kádr. Komu se to povedlo nebo nepovedlo, ukáže až čas. Jediné, co je jasné, je, že tento ročník bude hodně vyrovnaný a na postup může opravdu pomýšlet každý.

Hodně těžká úloha čeká na začátek tým Kyselky, který prošel během léta řádným omlazením. Jedenáctka z Poohří se vydá na úvod na Pilu, která by letos měla bojovat o medailové posty. „Těžší rozjezd jsme si nemohli ani přát," ohlédl se za nepříznivým losem jeden ze služebně nejstarších hráčů Kyselky Tomáš Bláha a hned přidal: „Sice jsme kádr značně omladili, ale věřím, že se kluci o výhru poperou a dosáhneme na Pile alespoň na bod."

Domácí premiéru si užijí v soutěži z pozice nováčka Děpoltovice, které se na svém pažitu postaví ostříleným Dalovicím v čele s kanonýrem Tomášem Stolínem. „Téměř polovinu našeho týmu tvoří noví hráči, ještě se sehráváme, takže jak dopadne utkání v Děpoltovicích, je otázkou, ale samozřejmě bychom rádi bodovali naplno, ale rozhodne se uvidí až na hřišti," dobře ví dalovický útočník. Velmi zajímavý souboj je nachystán na jáchymovské Panoramě, kde se střetne nováček z Jáchymova s ambiciózní jedenáctkou Bečova.

„Já jsem sice zraněn, ale určitě se na kluky půjdu podívat, a věřím, že uspějeme, jelikož i v přípravě se nám dařilo, teď to chceme prodat i v samotné soutěži," přeje si útočník Jáchymova Tomáš Hron. Fotbalově ožije o víkendu i Žalmanov, kde má rozprostřen fotbalový stánek Stružná. Tu byl měl jako v loňském ročníku táhnout tabulkou na medailové posty kanonýr Petr Janáček. Na úvod ji čeká zápas se starým známým, a to kolovským Ajaxem.

„S týmem z Kolové se poslední dobou setkáváme opravdu často a jsou to vždy vyrovnané souboje. Doufám a pevně věřím, že náš první domácí zápas zvládneme, a tentokrát Kolovou porazíme. Pomoci by nám k tomu měly nové posily a omlazený kádr. Bohužel nám budou opět chybět někteří hráči, ale s tím si musíme poradit," doufá v tříbodový zisk struženský záložník Tomáš Štěch.

Hodně si fanoušek bude slibovat od starorolské rezervy, která se představí na půdě Božičan, jež by měly taktéž bojovat o nejvyšší příčky. Premiéru na svém hřišti si užijí Verušičky, které budou plnit roli nováčka soutěže. Soupeřem jim bude celek Březové. Na stejné vlně se poveze i nováček z Útviny, který obnovil svou fotbalovou historii. „Dali jsme dohromady zcela nový tým, a v utkání v Chyši bychom měli být kompletní, takže určitě chceme bodovat," hlásí útvinský fotbalový šéf Vít Červenka.