Nejenže tamní žákovský výběr v utkání se Štědrou vyrovnal čtyřiadvaceti góly rekord soutěže, který drží Toužim, jenž stejným poměrem pokořila Bochov, ale především šlo o gesto fair play, které nemá v současné době na české fotbalové scéně obdoby. Štědrá, která dorazila do Nejdku pouze s užším výběrem, totiž nastoupila do utkání v osmi hráčích.

Na to reagovali trenéři Nejdku stažením své jedenáctky, kterou taktéž zeštíhlili na osm hráčů, čímž tak vyrovnali síly na hřišti. Možná kvůli tomu přišli Nejdečané o rekord soutěže, možná ne, ale v dnešní době, kdy trenéři především žákovských výběrů, chtějí po svých svěřencích dvouciferná vítězství, je toto gesto fair play příjemným překvapením, že to všude nefunguje stejně.

Ale pojďme zpět. Nejdek tak slavil vysokou výhru, kterou podpořil pěti góly kapitán starší přípravky David Gondzsala, čtyři branky pak přidal jeho spoluhráč Matěj Vosmek a hattrick brali kapitán Jiří Schlosser a Míra Dado. Sedm branek obdržel na svém hřišti Bochov od složeného týmu Merklína a Hroznětína. A opět v tom měl kopačky nejlepší střelec soutěže horal Daniel Klimm, který se čtyřikrát zapsal do střelecké listiny. Kanonýru z hor tak chybí do pokoření padesáti gólové hranice už pouze tři góly.

Pro pětibrankovou výhru si zajela Toužim do Plesné, když se třikrát brankově radoval Lukáš Šulc a dvakrát Tomáš Moravec. Dělba bodů byla k vidění na hřišti pod radošovským mostem, kde uhrál složený tým Vojkovic a Kyselky nerozhodný výsledek s Jáchymovem. V domácím prostředí uspěly vedoucí Žlutice, které nasázely třináct branek Staré Roli, když šestkrát slavil vstřelení branky Karel Tvrdek. Smolnou prohru si připsala na svém hřišti Útvina, která podlehla složenému týmu Kolové a karlovarské Lokomotivy, když o výhře hostů rozhodli nechtěně právě Útviňáci, kteří si vstřelili vlastní branku.

Výsledky, 19. kolo:
Bochov – Merklín/Hroznětín 0:7 (0:3). Branky: Klimm Daniel 4, Hromádka Jiří, Gondík Štěpán, Wittmayer Štěpán.

Plesná – Toužim 2:5 (0:2). Branky: Toman Kamil, Hoyer Roman – Šulc Lukáš 3, Moravec Tomáš 2.

Vojkovice/Kyselka – Jáchymov 2:2 (2:1). Branky: Formánek Jakub, Fišer Tomáš – Gala David, Frankovič Jan.

Nejdek – Štědrá 24:0 (11:0). Branky: Gondzsala David 5, Vosmek Matěj 4, Schlosser Jiří 3, Dado Míra 3, Beneš Petr 2, Jílek Jakub 2, Halapej David 2, Lutsak Viktor, Šimek David, Benák Martin.

Žlutice – St. Role 13:0 (4:0). Branky: Tvrdek Karel 6, Ažaltovič Milan 3, Sitek Aleš 2, Čech Adrian, vlastní.

Útvina – Kolová/Loko KV 0:1 (0:1). Branka: vlastní.