A jízda to bude divoká, a k tomu divizní. Ostrováci se totiž navrátili na divizní mapu po dlouhých šestačtyřiceti letech. Fotbalovou družinu Ostrova pod vedením trenéra Ivana Filipa však nečeká nic jednoduchého, spíše naopak. Bude to neskutečná dřina. A ví to sám i trenér. „Do divize jdeme s cílem zachránit se, což bychom rádi splnili, i když víme, že to bude náročné,“ narážel ostrovský trenér Ivan Filip na zlé jazyky, které již před startem soutěže suspendovaly Ostrov zpět do krajského přeboru. „Je to jen na nás, jak se s tím popereme,“ dobře ví Filip.

Letní dril
S návratem do divize se měnila i letní příprava, tedy jen z pozice hráčů, kteří nevyužili možnost dovolené, které hromadně rušili, aby se mohli dostatečně připravit na účinkování ve čtvrté nejvyšší fotbalové soutěži u nás. „Co se týče letní přípravy, tak jsme velmi spokojeni. Přístup hráčů k tréninkům či zápasům byl velmi dobrý,“ pochvaloval si Filip.

Posily
Během fotbalové výluky se poohlédli v Ostrově i po posilách, které by měly týmu v nové soutěži pomoci. Suma sumárum, Ostrov, který disponuje kvalitním kádrem, posílil o další čtyři ostřílené hráče, kteří mají za sebou například účinkování v České fotbalové lize, divizi či mládežnických reprezentacích. „My jsme s posilami velmi spokojeni. Posílili jsme kádr o čtyři zkušené hráče, a to Diviše, Pachtu, Nerada a Jílka. Všichni se jevili již v přípravě velmi dobře. Navíc jejich zkušenosti by nám měly pomoci,“ míní ostrovský trenér.

Sušice
Lepší úvod si pak v Ostrově nemohli ani přát. V zahajovacím duelu podzimní části divize skupiny A totiž narazí na dalšího nováčka soutěže, a to Sušici. „O soupeři jsem si zjišťoval informace vesměs z videa, kdy jsem zhlédl několik zápasů, ale ještě z krajského přeboru. Pokud pomýšlíme na záchranu v soutěži, toto jsou utkání, ve kterých bychom měli bodovat naplno,“ je si vědom Filip.

Souboj nováčků startuje v neděli 14. srpna v Sušici v 17.00 hodin.