O víkendu se fotbalová parta okolo ostrovského trenéra Ivana Filipa vypravila na horkou půdu pražské Aritmy, kam zamířila bez debat jako outsider. 
„Nemáme se čeho bát,“ hlásil z ostrovského tábora před utkáním trenér Ivan Filip.

Navíc Filip postrádal hned několik důležitých článků v základní sestavě. „Šanci tak dostali jiní hráči a musím říci, že se s tím velmi dobře poprali,“ pochvaloval si Filip. A není divu. Aritma totiž musela na svém stadionu skousnout dvoubrankovou prohru, čímž potvrdila, že se jí proti týmům z Karlovarského kraje vůbec nedaří, když padla jak s Ostrovem, tak i Mariánskými Lázněmi a 1.FC Karlovy Vary.

„Taktika byla jasná, hrát ze zabezpečené obrany a pokud možno udeřit z rychlého protiútoku,“ odtajnil taktiku, se kterou Ostrov na půdu favorita vstupoval. Ta slavila velký úspěch. „Velmi dobře zahrála obranná čtyřka, když do stopérské dvojice naskočil k Neradovi Filák a v obraně pak dostal šanci Daniel Horvát. Všichni si zaslouží velkou pochvalu nejen za velmi dobrou taktickou hru, ale také za velkou obětavost,“ pěl chválu na ostrovský obranný val trenér.

Ostrov vyhrál první poločas brankou Martina Rašmana, který uklidil centr úspěšnou hlavičkou poprvé za záda brankáře Aritmy. „Domácí sice byli více na míči, ale my jsme uzavřeli střed hřiště a pozorně bránili, a navíc gólově udeřili. Navíc Aritma hrozila především ze standardních situací, když měla výškovou převahu,“ poukazoval Filip. Po změně stran přidali Pražané na obrátkách, ale místo kýženého vyrovnávacího gólu přišel další brankový trest v podání Ostrova, když v 77. minutě pronikl do šestnáctky domácího celku Milan Novotný a placírou uklidil balon na vzdálenější tyč pražské svatyně.

„O přestávce jsme si řekli, že hru trochu zatáhneme a budeme trpělivě čekat na brejkové situace. To se nám povedlo, když po jedné z nich jsme vstřelili druhou branku,“ liboval si Filip a hned připojil: „Opravdu velmi dobře zahrála obranná čtyřka a prakticky všichni hráči nechali na hřišti všechno, za což jim patří velká pochvala.“