Parta Karla Tichoty hostí Aritmu

Jasný cíl si vytyčili karlovarští Buldoci před utkáním 19. kola fotbalové divize, ve kterém hostí Aritmu Praha. Utkání se hraje v sobotu od 14 hodin na hřišti ve Dvorech. „Chceme vyhrát," shodují se všichni hráči. V aktuální tabulce mají svěřenci trenéra Karla Tichoty na svého soupeře čtyřbodový náskok. „Jak my, tak i Aritma patří do širšího středu tabulky. Naším cílem ale je posunout se v tabulce směrem nahoru, takže je jasné, co od zápasu očekávám. Máme také co napravovat, protože v Čížové jsme byli lepším týmem, ale dovezli jsme si jen bod," říká před zápasem kouč. Jenomže stále visí otazník nad startem útočníka Mariána Geňa. „Jeho problémy jsou dlouhodobějšího rázu. Věřím, že bude připraven alespoň na několik minut zasáhnout do hry a pomoci nám ke třem bodům," dodává Tichota.

Viktorii čeká druhý tým tabulky

Velmi důležité tři body získali v okresním derby divize fotbalisté Viktorie Mariánské Lázně v minulém kole proti Hvězdě Cheb. I nadále sice zaujímají předposlední místo, ale na čtrnáctou Hvězdu a třinácté Milevsko už ztrácejí jen dva body. „Jsem rád, že se nám podařilo v derby zvítězit, protože nám to určitě pomůže odrazit se do dalších bojů," řekl Michal Drahorád, kouč Viktorie Mariánské Lázně, který je si vědom síly a kvality zítřejšího soupeře. „Hrajeme na hřišti béčka Táborska, druhého týmu soutěže, a tam se body asi jen těžko budou získávat, ale my se tam jedeme alespoň o jeden poprat, i když si uvědomujeme, že to bude velmi těžké," konstatoval Drahorád. Táborsko B v minulém kole prohrálo na Zličínu, ale domácí prostředí jasně mluví zítra v jeho prospěch.

Hvězda Cheb přivítá Rokycany

Hodně smutný byl chebský kouč Jiří Vaňura po posledním střetnutí divize v Mariánských Lázních. Aby ne, vždyť jeho tým obdržel rozhodující a jedinou branku v 88. minutě a pokutových kopů se už Chebští nedočkali. Náprava by měla přijít v sobotu. „S klukama jsme si řekli, že co se stalo stalo se a nyní už musíme myslet na zítřejší střetnutí, které hrajeme doma od 10.15 hodin proti Rokycanům," řekl Jiří Vaňura, který nepředpokládá v sobotu žádné změny v sestavě. „Spíš změníme rozestavění, hrajeme doma, a tak budeme hrát na dva útočníky. Věříme, že po třech zápasech na umělé trávě se konečně střelecky prosadíme na travnaté ploše. Menší hřiště s umělým trávníkem nám příliš nevyhovuje. Však jsme také získali ze třech utkání pouhé dva body," ví dobře Jiří Vaňura, trenér Hvězdy Cheb.