Deváté pokračování nejvyšší okresní fotbalové soutěže Karlovarska se tentokrát neslo ve velkém stylu. Po vzoru krajských soutěží totiž premiérově odřídily všechny duely trojlístky arbitrů. Víkendový maraton odstartoval v sobotním dopoledni na půdě dalovické Čechie, kam dorazila chyšská rezerva. Ta mohla na dalovickém pažitu jen překvapit, ale nestalo se tak. Dalovičáci totiž pod taktovkou trenéra Petra Richtáře nedali soupeři žádnou šanci a pokořili ho rozdílem pěti branek. Velkým dílem k tomu přispěl Jan Schreiber, který si připsal na své konto hattrick.

„Ačkoli výsledek vypadá hezky, tak náš výkon tomu vůbec neodpovídal, máme ještě co pilovat," chladil po utkání vítěznou euforii Dalovic kapitán Tomáš Stolín. Poté se přesměrovaly oči fotbalových odborníků na stadion pod radošovský most, kde přivítala Kyselka aspiranta na postup, a to celek Božičan, který plnil roli favorita. To se také stalo, ale pouze v prvním poločase, kdy si Božičany vytvořily jednogólový náskok, po změně stran však inkasovaly a na světě byla překvapivá remíza.

„Utkání jsme chtěli vyhrát. Vstoupili jsme do něj aktivně, ale naše proměňování šancí je dost žalostné. Naopak co se nepodařilo nám, podařilo se hostům, a my tak museli opět dotahovat. Ve druhém poločase jsme šli za vyrovnáním, ale opět jsme nevyužili naše gólové šance. Nakonec jsme díky naší bojovnosti alespoň vyrovnali, i přesto mohu říci, že je to pro nás ztráta," zlobil se kyselecký kapitán Josef Hlaváč.

Sypat popel na hlavu si mohli fotbalisté kolovského Ajaxu, kteří k tomu měli velký důvod. V utkání s Jáchymovem si totiž rychle vytvořili dvoubrankový náskok, který však do konce první půle horalé dokázali vymazat. Po změně stran pak Jáchymov přidal dalších pět branek, a Kolovákům tak zbyly oči jen pro pláč. V dresu vítěze si připsal na střelecký účet tři branky útočník Karel Lorenc.

„Začali jsme laxně a také to tak dopadlo, když náš gólman pustil dva góly, které však mohl chytit. Do konce prvního poločasu jsme však dokázali vyrovnat, kdy nám hodně pomohla branka Romana Karáska, který nedal úspěšnou hlavičkou do šibenice kolovskému brankáři žádnou šanci. Po změně stran jsme pak přidali na obrátkách a soupeři nastříleli dalších pět branek," pochvaloval si po utkání jáchymovský Tomáš Hron, který přispěl k výhře svého týmu dvěma góly.

„Byla to zasloužená prohra. Pokud si v utkání vytvoříme dvoubrankový náskok, měli bychom v duelu bodovat. Do stavu 3:2 jsme se ještě drželi, ale pak už to byl kolotoč," s hořkostí v hlase popisoval utkání kolovský Jakub Gábner. Velké překvapení se zrodilo pod březovskou přehradou, kde v obecním derby vyhořela březovská Jiskra v souboji s pilským Baníkem, od kterého vyfasovala pět kousků. Velkým dílem k tomu přispěl pilský útočník Vlastimil Šimůnek, který zamířil do svatyně Březové čtyřikrát.

Překvapivou, ale zaslouženou ztrátu si připsala na své konto struženská TJ. Ta zažila propadák na hřišti nováčka z Verušiček, kde obdržela na cestu zpět čtyři branky, z čehož tři jí nasázel kanonýr Verušiček František Kubka. „Verušičky chtěly, bojovaly, daly do utkání fotbalové srdce, a proto vyhrály," lebedil si po senzačním skalpu Daniel Tvrdek. Naopak smutek zahltil struženskou kabinu. „Nevím, jestli jsme soupeře podcenili, ale již od začátku zápasu bylo vše špatně. Měli jsme několik dobrých příležitostí, ale selhali jsme vždy ve finální fázi. Prohru musíme hodit co nejrychleji za hlavu a příští týden naplno bodovat," podotkl k porážce struženský Tomáš Štěch, který obstaral alespoň čestný úspěch.

Další zajímavý výsledek se zrodil na půdě nováčka z Děpoltovic, tam totiž neuspěl bečovský Slavoj, který musel skousnout čtyřbrankovou prohru.
Gólově živo bylo i v posledním duelu kola, a to ve Staré Roli, kde přivítalo starorolské béčko poslední Útvinu. Staroroláci zvládli roli favorita na jedničku, když soupeři nastříleli šest branek. Útvina tak po deváté prohře v řadě za sebou nadále uzavírá okresní tabulku, zatímco na první místo, které patří Božičanům, ztrácí hrozivých dvacet bodů.

Výsledkový servis:
Kyselka – Božičany 1:1 (0:1). Branky: Vandák František – Žigar Miroslav. Rozhodčí: Vašek Jan, Horvát Petr, Varga Marian. ŽK: 1:0.

Dalovice – Chyše B 8:3 (5:2). Branky: Schreiber Jan 3, Stolín Tomáš 2, Bubla Milan, Grňo Martin, Mykhaylyuk Vitaliy – Burda Jan 2, Korec Roman. Rozhodčí: Dotzauer Radek, Zázvorka Jiří, Šíp Jan.

Březová – Pila 0:5 (0:1). Branky: Šimůnek Vlastimil 4, Belbl Petr. Rozhodčí: Šeda Pavel, Šíp Jan, Zázvorka Jiří. ŽK: 1:2.

Kolová – Jáchymov 2:7 (2:2). Branky: Gábner Jakub, Kaksch Rudolf – Lorenc Karel 3, Hron Tomáš 2, Baláž Michal, Karásek Roman. Rozhodčí: Dotzauer Radek, Rypar Daniel, Granec Jan. ŽK: 3:1.

Verušičky – Stružná 4:1 (2:0). Branky: Kubka František 3, Šindelář Antonín – Štěch Tomáš. Rozhodčí: Bizoň Marcel, Šíp Jan, Zázvorka Jiří. ŽK: 3:2.

Děpoltovice – Bečov 4:0 (3:0). Branky: Bičaník Pavel, Čech Ondřej, Košťál Tomáš, vlastní. Rozhodčí: Polívka Miloslav, Varga Marian, Granec Jan. ŽK: 3:2.

St. Role B – Útvina 6:0 (2:0). Branky: Čonka Pavel 2, Říha Roman 2, Zoka Tomáš, Zoubek Václav. Rozhodčí: Vrba Radim, Košina Josef, Sakáč Jan. ŽK: 2:2. ČK: 1:0.