„Cíl před sezonou byl skončit v podzimní části do poloviny tabulky, což se nám podařilo, i když to na začátku soutěže moc nevypadalo, že skončíme na tomto místě,“ načal své bilancování žlutický kouč Ladislav Kvasnička. I přes špatný vstup do soutěže, kdy si jeho tým na své konto připisoval jednu porážku za druhou, však může být s druhou polovinou podzimní části krajské I. A třídy spokojen.

„Určitě mohu být spokojen, ale mohli jsme klidně skončit i o dvě příčky výše, protože hlavně doma jsme ztratili body po dvou remízách s Lomnicí a Jáchymovem. V těchto utkáních jsme byli jasně lepším týmem, ale zradila nás špatná koncovka,“ smutnil Kvasnička.

Nováčkovi ze Žlutic se pak dařilo zejména s týmy z horních pater. „Odehráli jsme několik dobrých utkání, hlavně pak v Horním Slavkově, Chyši a za zmínku stojí určitě i duel s FC Cheb, kde jsme třikrát dotahovali náskok domácích a nakonec o branku vyhráli, a to si myslím, že zaslouženě,“ liboval si Kvasnička.

Jenže v podzimní části neopustily jeho výběr ani nepovedené duely. „Nepovedl se nám zápas proti Dolnímu Rychnovu, který nás jasně přehrál. Byl to asi jediný soupeř, který nás překvapil a hrál přesně to, co hrajeme my, ale na druhou stránku jsme ani nebyli v ideální sestavě,“ míní žlutický lodivod.

Žlutická omladina, která byla v podzimní části protkaná zkušenými matadory, má před jarní částí slibnější vyhlídky. „Určitě je to pro náš mladý tým velká zkušenost, a pevně věřím, že v jarní části to bude ještě lepší. Musím pochválit celé mužstvo, jelikož by nebylo dobré vyzdvihovat pouze jednotlivce, protože hrál celý tým, a tak to má být,“ pokračoval v hodnocení Kvasnička.

Jenže i on ví, že jeho svěřenci mají ještě hodně na čem pracovat. „Máme ještě co dohánět a plno věcí přes zimní přestávku natrénovat, hlavně herní projev jak celého mužstva, tak i jednotlivců,“ podotkl Kvasnička.

Zimní přípravu načnou pod Vladařem 7. ledna. „Budeme ji absolvovat v našich podmínkách, tělocvična, pak okolní terén a zaměříme se také na vytrvalost. Opět budeme hrát přípravné duely na žihelské umělce a do přípravy zapojíme tři až čtyři nadějné dorostence, kteří mají předpoklady hrát za naše A mužstvo,“ říká žlutický trenér. Nejlepším střelcem podzimu v dresu Žlutičáků byl s jedenácti nastřílenými góly Lukáš Kliment. Šestkrát se pak radoval ze vstřelené branky Jan Pěnkava a třikrát Tomáš Forejt, Martin Kopelent a Pavel Suda. „Uvidíme, jak se nám bude dařit v jarní části, ale snad navážeme na poslední utkání z podzimní části,“ přeje si závěrem Ladislav Kvasnička.