„Letos dorazila na turnaj velmi kvalitní mužstva, troufám si říci, že v kvalitnějším složení, než tomu bylo v předchozím ročníku, což nás strašně těší a dodává nám chuť turnaj posouvat rok co rok o laťku výš a výš,“ pochvaloval si ředitel turnaje Zdeněk Pokorný. A není divu. Toužimský Pokos Cup rok co rok dostává na potřebném lesku a slávě.

„Na turnaji se představila i slavná jména, ať už to byli zástupci juniorek slavných klubů, například Viktorky Plzeň, Dukly Praha, Mladé Boleslavi, nebo hráč fotbalové reprezentace či hráči futsalové reprezentace,“ pochvaloval si hvězdné obsazení turnaje Pokorný. V samotném turnaji se představilo dvanáct týmů, které byly rozděleny do dvou šestičlenných skupin, kde si to rozdaly systémem každý s každým.

„Již v základních skupinách jsme mohli vidět opravdu famózní utkání, plná profesionality,“ poukazoval Pokorný. Skupinu A podle předpokladů ovládl Klíma Team, tedy obhájce loňského prvenství. Béčkovou skupinu pak projel jako nůž máslem Bába Team, který jako jediný neztratil ve skupinových bojích ani bod.

„Nechci nikoho vyzdvihovat, poněvadž bych mohl mnoho mužstev urazit, a to si nikdo nezaslouží. Všechna hrála super. Ten, kdo se turnaje zúčastnil, určitě sám posoudí kvalitu jednotlivých mužstev,“ míní ředitel turnaje. Po první části turnaje přišla po skupinových bojích na program druhá fáze, vyřazovací. Do té z každé skupiny postoupila čtveřice nejlepších týmů.

„Ve čtvrtfinálových utkáních už to ale opravdu vřelo, nikdo nechtěl vypadnout, a tak mužstva předváděla excelentní výkony,“ hodnotil druhou část turnaje Pokorný. Nakonec se do vytouženého finále počtvrté v řadě za sebou probojoval Klíma Team, kterému byl v bitvě o vítěznou trofej soupeřem tým s příznačným názvem Ničemní synové. Zkušenost v podání Klíma Teamu však rozhodla o čtvrtém triumfu v řadě za sebou, když finálový duel vyhrál v poměru 3:0.

„Byla to třešnička na dortu, kdy oba týmy předvedly opravdu famózní výkon. Nakonec se na trůnu Pokos Cupu udržel Klíma Team, který tento turnaj vyhrál již počtvrté v řadě,“ nahlédl do minulosti Pokorný.

V rámci slavnostního vyhlášení si pak odnesl cenu nejlepší střelec turnaje Karel Fürbacher z Bába Teamu za 13 vstřelených branek. Ocenění pro nejlepšího brankáře pak bral Patrik Vaněk z týmu Ničemní synové.

„Chtěl bych poděkovat městu Toužim za sportovní halu, dále všem hráčům, divákům, rozhodčím, zkrátka všem, bez kterých by tento turnaj nemohl krásných šest let fungovat. Velký dík patří tradičně kamarádovi Petrovi Slabému, který má na chodu turnaje velký podíl,“ vzkazuje na dálku Pokorný. Toužimský Pokos Cup pak také pomáhal, kdy bylo dobrovolné vstupné darováno nadaci PRALESDĚTEM.CZ. „Finančně se nám podařilo podpořit nadaci PRALESDĚTEM.CZ, která se zabývá záchranou pralesů na Sumatře. Za což všem, kteří přispěli, děkujeme,“ děkoval Pokorný a závěrem dodal:

„Velký dík patří všem sponzorům, bez kterých by se turnaj jen těžko uskutečnil, a to jsou Hospoda na hřišti, Koloniál Karel Štumpa, Vera Gurmet, MUDr. Jan Kolesa, Petr Ajšman, Pivnice u Báby P. Greguš, PROM-IN, Stavebniny Teplá F. Greguš, Wieland Electric GmbH, EMML Mariánské Lázně, a také mediálnímu partneru, Karlovarskému deníku.“