Prozatím mají nejlepší výchozí pozici vedoucí Božičany, které však čeká náročný zápas pod březovskou přehradou, tedy na půdě pátého celku Březové, který ztrácí na první místo v tabulce čtyři body. Naopak nejsnazší cestu k titulu by tak mohla mít druhá v pořadí Pila, ta zamíří o víkendu ke své derniéře na půdu poslední Útviny, která ještě v soutěži nezískala ani bod. Piláci tedy budou v tomto souboji plnit roli favorita.

Posledním týmem, který by mohl slavit mistrovský podzimní titul, je Jáchymov. Pokud Božičany i Pila zaváhají, a Jáchymov doma porazí chyšskou rezervu, mohou pak horalé přezimovat na prvním místě, na které prozatím ztrácejí dva body. Loučit se s první polovinou soutěže však budou chtít i další celky okresního přeboru. Dalovice si vystřihnou domácí derniéru s nováčkem z Verušiček. Na svém pažitu jsou Dalovičáci velmi silní, zatímco Verušičkám se na hřišti soupeře příliš nedaří.

„Musíme vyhrát, nic jiného nám nezbývá, když jsme v posledních dvou kolech zbytečně ztratili pět bodů," zlobil se dalovický kapitán Tomáš Stolín. Uspět však bude chtít v závěru soutěže i nováček z Verušiček. „Čeká nás poslední zápas podzimu, ve kterém bychom rádi bodovali, ale uvidíme nakonec, jak vše dopadne. Věřím, že náročný duel zvládneme a budeme bodovat," míní záložník Verušiček Daniel Tvrdek.

O důležité body půjde i v Kolové, kde se místní Ajax postaví do cesty bečovskému Slavoji. Jenže Kolováci mají před sebou těžký úkol, jelikož Bečov se v posledních kolech výsledkově i herně chytil, zatímco Kolová je výsledkově jako na houpačce. „Určitě bychom se chtěli rozloučit s podzimní částí vítězstvím, ale víme, že nás čeká velmi náročný duel, věřím, že ho zvládneme," přeje si tříbodový zisk kolovský záložník Jakub Rosenberg.

Uspět v domácím prostředí budou chtít i fotbalisté kyselského SK, kteří pod radošovským mostem budou hostit nováčka z Děpoltovic. Kyselskému výběru se v závěru soutěže začalo výsledkově dařit, a to by chtěli potvrdit i ve svém závěrečném podzimním vystoupení. Celou podzimní část okresního přeboru uzavře starorolská rezerva,která bude hostit na drahovické umělce celek Stružné. „Osobně se na utkání se Starou Rolí velmi těším, protože se vždy jedná o pohledný zápas. Naše bilance se Starou Rolí není zrovna uspokojivá, takže čekám náročný zápas i přesto, že nejsou zrovna v nejlepším rozpoložení," podotkl k poslednímu utkání struženský záložník Tomáš Štěch.

Okresní přebor: Dalovice – Verušičky (sobota, 10.30), Kyselka – Děpoltovice (sobota, 14.00, Radošov), Březová – Božičany (sobota, 14.00), Kolová – Bečov (sobota, 14.00), Útvina – Pila (sobota, 14.00), Jáchymov – Chyše B (sobota, 14.00), Stará Role B – Stružná (neděle, 10.00, UMT Drahovice).