Cíle jsou pro fotbalisty 1. FC Karlovy Vary jasné. Zahájit jarní část soutěže vítězně. To znamená porazit na domácím hřišti v Drahovicích Roudnici.

Ještě než vyběhnou hráči na trávník k prvnímu mistráku, tak jsme se s trenérem Jiřím Dreiseitlem ohlédli za podzimní částí. „Soutěž zatím hodnotíme velice kladně. Jen asi málokdo počítal s tím, že se budeme pohybovat v horní polovině tabulky. Na druhou stranu musíme vidět i něco negativního. A to je malý počet vstřelených branek,“ poznamenal na úvod trenér karlovarských „Buldoků“.

Výkladní skříní je pak po podzimní části obrana. „S tou jsme maximálně spokojeni. Co se týče inkasovaných branek, jsme třetí nejlepší a to je velmi pozitivní. Další věc, která mě těší, je zdravotní stránka hráčů,“ přidal.

Na ofenzivě tým pracoval po většinu zimní přípravy. „Bohužel je to také o lidech a my máme k dispozici pouze jednoho útočníka. Takže jsme museli změnit i systém hry. Nemůžeme hrát na jednoho vysunutého forvarda. Spíše se budeme snažit o nátlakovou hru celé záložní řady,“ popsal Dreiseitl styl hry, jímž se bude jeho tým prezentovat.

Doplňování mužstva 1. FC ze strany Baníku Sokolov už asi nebude tak časté jako v podzimní části. „Už od srpna bylo jasné, že Baník několik hráčů pustí. Takže my už také nemůžeme počítat s tolika hráči, kteří nám budou půjčováni. Na druhou stranu ale dostanou mladí hráči více šancí a budou moci ukázat, že na tuto soutěž mají,“ pokračoval.

Po půl roce se v Karlových Varech opět objevuje Jan Četverik, jenž zaujme post brankáře číslo jedna. „Je to zkušený hráč, který výborně zapadá do koncepce našeho týmu. Zná většinu hráčů a společně s Karlem Tichotou a Jaroslavem Šmrhou budou tvořit osu týmu,“ vyzdvihuje Dreiseitl kvality gólmana.

Rozhodující bude začátek soutěže. „Pokud se nám podaří dobře vstoupit do soutěže, tak se tým uklidní. Hráči nebudou pod nějakou psychickou dekou. Byl bych velice rád, kdyby se nám povedl začátek, stejně jako tomu bylo v podzimní části,“ přeje si kouč.

První jarní kolo, stejně jako všechna utkání v březnu, odehrají Karlovaráci na umělce v Drahovicích. „Většina zápasů se hraje na tomto povrchu. My možná budeme mít s Roudnicí menší nevýhodu, jelikož to jsou technicky výborní hráči a na malém hřišti ve Dvorech by se nám lépe dařilo je eliminovat,“ dodal Dreiseitl na závěr.