A tak se očekávaly gólové hody v podání Hazlováků. Jenže realita byla zcela jiná. Sedlec nechal nepříznivé prognózy v kabině a nakonec slavil překvapivé, ale zasloužené vítězství, když pokořil Hazlov 2:1.

„Soupeře jsme nepouštěli vůbec na svoji polovinu, hráli jsme zodpovědně v obraně i záloze a bojovně v útoku," pochvaloval si po utkání kapitán Sedlece Jaroslav Hofman.

Poprvé se ukazatel skóre měnil v 15. minutě, kdy se prezentoval střelou pod břevno Lukáš Tůma, který tak zařídil svému týmu nejen vedení, ale postaral se také o první jarní gól. To ale nebylo ze strany Sedlece vše.

Ten totiž záhy předvedl, co se dá všechno zahodit či neproměnit. Zpytovat svědomí mohl například Petr Krejsa, který šel sám na gólmana Hazlova, ale nedal, dále pak Jaroslav Hofman, který byl osamocen sám na malém vápně, přesto trefil jen brankáře soupeře.

„Určitě to byla škoda, protože jsme mohli navýšit skóre, a tím se uklidnit," míní sedlecký kapitán. K tomu pak můžeme ještě připočíst dva střelecké pokusy Petra Jelínka, když první skončil na břevně, druhý pak centimetry vedle hazlovské svatyně.

Hazlov zahrozil až deset minut před obrátkou stran, ale bez brankového efektu, a tak si Sedlec přenesl do šaten slibný jednobrankový náskok. Po změně stran pak Sedlec udeřil brankově podruhé, když Jelínek vybojoval ve středu hřiště balon, prošel až na vápno, kde mezi nohama stopéra hostí prostrčil na volného Kováče, který se štěstím prostřelil gólmana.

V 66. minutě pak hráčům Sedlece pořádně zatrnulo, když si to valil osamocený záložník na jejich branku a jeho střela skončila na tyči. Od té doby převzali otěže duelu právě hráči Hazlova. Sedlec tak odolával nájezdům Chebanů a naopak mohl navýšit skóre, když v 83. minutě z rychlého protiútoku nastřelil tyč Krejsa.

Nakonec se alespoň čestného úspěchu dočkal Hazlov, když v 87. minutě snížil tečovanou střelou Michal Finke, na víc už Hazlovu nezbyl čas. Sedlec tak vstoupil do jarní části pravou, což bude chtít potvrdit o víkendu v souboji s Merklínem.

„Pro nás to bylo hodně důležité vítězství. Teď nás čeká Merklín, což bude také náročné utkání, ale horalům máme co vracet," podotkl na závěr Hofman.