Ano, přesně tak. Po čtyřech letech v divizní soutěži si ostřílení hoši v sešívaných dresech nenechali uniknout návrat do třetí nejvyšší fotbalové soutěže Česka.

Poslední krok, který byl z kategorie důležitých, udělali svěřenci karlovarského trenéra Karla Tichoty na půdě soběslavského Spartaku, kde nakonec uzmuli těsnou, ale postupovou výhru 1:0.

„Už cestou na zápas jsme se dozvěděli, že Aritma prohrála, a my si tak už zajistili podstup do České fotbalové ligy,“ pochvaloval si trenér Slavie Karel Tichota a hned přidal: „Samozřejmě jsme měli radost, ale zápas v Soběslavi jsme chtěli vyhrát.“

Povedlo se. Týmu z města minerálních pramenů zajistil cennou výhru nejlepší střelec Fortuna Divize A Martin Psohlavec, který si rozhodující trefu nachystal na 74. minutu, kdy tak rozšířil své střelecké konto již na 29 vstřelených branek.

Dlouhá cesta kulturisty za svalnatým snem.
Dlouhá cesta kulturisty za svalnatým snem

„První poločas byli lepší domácí, kteří nastřelili břevno a vytvořili si i další šance. Během první půle se pak hra vyrovnala, ale branka nepadla ani na jedné straně,“ ohlédl se za prvním poločasem Tichota. Po změně stran se dočkalo 336 fanoušků jediné branky, o kterou se postarali slávisté. „Úvodních deset patnáct minut byli lepší opět domácí, pak už jsme převzali taktovku my, když Kalina nastřelil břevno, a jedinou branku poté vstřelil po centru Psohlavec. Deset minut před koncem jsme obdrželi červenou kartu a to nakoplo domácí, ale bezchybný výkon brankáře Cháry a obrany nás dovedl k cenné výhře,“ chválil si Tichota.

Slavia tak dosáhla na dvaadvacátou výhru. Žádné oslavy se však konat nebudou. Není na ně čas. Již ve středu, přesněji 30. května, čeká sešívané vložené 30. kolo, ve kterém se představí ve Dvorech od 17.00 hodin Senco Doubravka. „V závěru soutěže dostanou přednost hráči, co nehrají pravidelně, a také dorostenci, kteří nastoupí proti Doubravce. Výjimkou však bude nedělní domácí duel s Českým Krumlovem, ve kterém chceme nastoupit v nejsilnějším možném složení. Proti Jihočechům se chceme s našimi fanoušky rozloučit v domácí derniéře vítězstvím,“ vzkazoval závěrem na jih Čech karlovarský lodivod.

Ilustrační foto
Anketa Alej roku je tady. Zapojíte se?

TJ Spartak Soběslav – FC Slavia Karlovy Vary 0:1 (0:0)

Branka: 74. Psohlavec Martin. Rozhodčí: Hodek – Mudra, Pastyřík, DFA Bobek. ŽK: 0:3. ČK: 0:1 (79. Krlička Daniel). Diváci: 336.

FC Slavia Karlovy Vary: Chára – Samek, Pěkný, Kalina (72. Skala), Mestl – Hudec (76. Dubnička), Krlička, Vokáč, Maňák – Psohlavec, Novotný (61. Jovičič). Trenér: Karel Tichota.

Ve středu na fotbal

Karlovy Vary – Středa 30. května bude patřit na dvorském stadionu fotbalu. FC Slavia Karlovy Vary bude hostit na dvorském stadionu od 17.00 hodin v předehrávce 30. kola Fortuna Divize A v předposledním domácím utkání Senco Doubravka.