V dohrávce dvanáctého kola se o to postarala Slavie Junior, která na ostrovské umělce pokořila v divoké přestřelce výběr perninského Sokola v poměru 9:5. V dresu vítěze si připsal na svůj účet čtyři góly Robert Faber, který se navíc vyhoupl na první místo v tabulce střelců s třiadvaceti góly. Hattrickem se blýskl jeho spoluhráč Patrik Bitman.

Oba týmy v dohrávaném duelu nastoupily v hodně slátaných sestavách, i přesto byl k vidění ofenzivní fotbal, zejména pak ze strany Slavie Junior. V úvodu sice fotbalově pozlobil Slavii tým Perninku, který však své šance nedotáhl do gólového konce. Co se nepovedlo horalům, povedlo se na druhé straně. Slavie totiž několikrát využila rychlého přechodu do útočné fáze, a když k tomu připočteme hodně špatný den perninského gólmana, vedli sešívaní během první dvacetiminutovky rozdílem tří branek. Poté se rozehrál i Pernink, ale jeho stoprocentní šance opět zůstaly nevyužity, když například Jan Kotrla v milionové šanci nastřelil pouze tyčku.

A opět se tak potvrdilo rčení nedáš dostaneš, když horalé během chvilky dvakrát inkasovali. Nakonec ukázal svým útočníkům, jak se proměňují šance, obránce Jiří Suszka, který zmírnil náskok Slavie na rozdíl čtyř branek. Po změně stran sice Pernink rozjel na plné obrátky stíhací gólovou jízdu, když se dvakrát zapsal do střelecké listiny Milan Novák, ale na to vždy Slavie dokázala brankově odpovědět a po zásluze si dojela pro cenné vítězství.

Pernink – Sl. Junior 5:9 (1:5). Branky: Novák Milan 2, Horvát Tomáš, Suszka Jiří, Kotrla Jan – Faber Robert 4, Bitman Patrik 3, Filipčík Luboš, Faber Michal. Rozhodčí: Talpáš. Diváci: 10.