„Tak by to mělo vypadat,“ byl po utkání spokojen sokolovský kouč Pavel Horváth. Baníku vyšel jako v řadě předcházejících utkání perfektně úvod. Již ve 3. minutě poslal hosty po rohovém kopu do vedení Přeučil.

Žádný obrat se ale tentokrát nekonal, ve 28. minutě zvýšil Kosak na 2:0. „Vyhráli jsme zaslouženě. Proměnili jsme z prvních tří šancí dvě, kluci dobře bránili, organizovaně. Nepouštěli jsme soupeře do šancí. Přišlo mi to poctivější než v minulých utkáních,“ zamyslel se trenér hornického celku.

Domácím se podařilo v 73. minutě snížit Podrazkým z nařízeného pokutového kopu. Na remízu ale Pražané nedosáhli. „Konečně jsme to zvládli dotáhnout do vítězného konce, výsledek neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti. Měli jsme vyhrát výraznějším rozdílem,“ doplnil.

Jeho svěřenci se tak museli až do závěrečné minuty obávat o výsledek. „Mohli jsme být dříve klidnější. To, že se nám dosud výsledkově nedařilo, bylo na klucích samozřejmě znát. Obava, že bychom mohli výhru znovu ztratit, tam určitě byla,“ říká kouč.

Pavel Horváth také sportovně přiznal, že Žižkov si v neděli vybral pořádný náklad smůly. „Domácí kosila jedna věc za druhou. Po našem gólu se jim zranil nejzkušenější hráč,  po naší druhé brance další, po poločase měl trenér Vavruška vybrané už všechna tři střídání.“

Za tříbodovým ziskem vidí sokolovský kouč poctivou práci svého mužstva. „Kluci se vydali tak, jak jim to dennodenně připomínáme. Bez absolutního nasazení to nejde. Fotbal je sport, kde nemůžete skončit a za dvě minuty jít domů. Očekávám od hráčů, že budou unavení, pokopaní, to k tomu ale patří. Bez toho výsledky nebudou,“ varuje.

Ilustrační foto
V čele díky lepšímu skóre sokolovští Falcons