Plných šest bodů mají na svém kontě po úvodních dvou kolech jara fotbalisté druholigového Baníku Sokolov. Výhru na půdě Táborska potvrdili svěřenci Aleše Jindry v domácím prostředí proti Vlašimi. „Utkání jsme začali dobře, vytvořili jsme si nějaký tlak a brankové příležitosti. Byli jsme o trošičku lepší než soupeř, lépe jsme se na těžkém terénu pohybovali a to vyústilo v naši úvodní branku," říká na úvod trenér sokolovských fotbalistů.

To se psala 13. minuta. „Potom jsme byli znovu trochu  pasivní, musíme si rozebrat příčinu, proč se tak stalo," zamýšlí se  Jindra.  Přestávkové pokyny zněly jasně. „Za každou cenu presovat, hrát aktivně, protože na podzim jsme soupeře nechali několikrát takovéto zápasy vyrovnat," připomíná kouč Baníku. Tentokrát ale Jindrovi svěřenci dotáhli zápas do vítězného konce. „Bylo to lepší," usmívá se. „Soupeř byl houževnatý, měl tam velké příležitosti ze standardních situací, ale zvládli jsme to. Vyhráli jsme díky Jurdíkově střelecké dispozici," přiznává  Aleš Jindra.

V neděli měli baníkovci bojovat o třetí výhru v řadě,na trávníku předposlední Čáslavi. „Bylo by to samozřejmě příjemné, ale nebude to jednoduché. Navíc ještě není úplně jisté, zda se bude vůbec hrát," podotkl Aleš Jindra. V Čáslavi totiž sněhová nadílka nedovolila sehrát středeční dohrávku s Bohemians Praha. A podle posledních informací bylo utkání kvůli nezpůsobilému terénu odloženo