Euforie ovládla Sokolov, na hřišti druholigového Baníku Sokolov ukončila svou letošní pouť domácím pohárem pražská Sparta. Úřadující mistr Gambrinus ligy se tak bude muset poohlédnout po jiné cestě do pohárové Evropy.

Domácí fotbalisté začali utkání jako z oblasti snů. Již v 9. minutě je poslal do vedení po akci s Mlikou Oleg Duchnič. Hosté ale bleskově odpověděli. Ve 13. minutě po vzdušném souboji Knakala s Kweukeem ukázal rozhodčí na značku pokutového kopu, Vachoušek nabídnutou šanci využil a srovnal skóre. Nerozhodný stav vydržel až do 90. minuty zápasu. O postupujícím tak musely rozhodnout pokutové kopy.

Zatímco hosté své dva úvodní pokusy neproměnili, poté co Brabec svou střelu otřel pouze o levou tyč a Pamičův přízemní pokus vystihl Zacharda, domácí byli stoprocentní. Postupně se trefili Podrazký, Hanzlík a Šilhan. Jako čtvrtý si postavil míč na značku pokutového kopu Kaplan a když se ani on nemýlil mohly naplno propuknout ovace bezmála šesti tisícovek diváků v ochozech.

FK Baník Sokolov - AC Sparta Praha 1:1 (1:1).
Branky:
9. Duchnič, - 13. Vachoušek (pen.)
Penalty: 4:1 (Podrazký, Hanzlík, Šilhan, Kaplan - Vacek )
ŽK: 3:4 (13. Knakal, 58. Čada, 75. Kaplan - 21. Vacek, 27. Zeman, 34. Podaný, 42. Vachoušek)
ČK: 0:0
Rozhodčí: Hrubeš - Teuber, Štěrba (delegát Skála)
Diváci: 5839

FK Baník Sokolov: Zacharda - Kaplan, Knakal, Kura, Hanzlík - Podrazký, Čada, Studík (90. Javorský), Vaněček - Duchnič (80. Šilhan), Mlika (69. Dittrich).
AC Sparta Praha: Zítka - Adiaba, Řepka, Brabec, Pamič - Zeman (66. Jeslínek), Vacek, Matějovský, Vachoušek (58. Třešňák), Podaný - Kweuke (89. Lačný).