Podceňovaná družina pod taktovkou kouče Ivana Filipa totiž utrhla parádní a hodně důležitou výhru 4:1 na půdě Sušice. Ostrováci tak vstoupili do neznámého prostředí pravou nohou, vítězně. „V podzimní části se představíme dvakrát na hřišti soupeře a rádi bychom si připsali na konto nějaký bod," hlásil před premiérou v Sušici z ostrovského tábora trenér FK Ivan Filip. Povedlo se. Jeho tým dosáhl na velmi cennou výhru, a tím pádem i tříbodový zisk.
I vstup do utkání měli Ostrováci raketový, gólový.

Tomu však předcházela první nebezpečná střela z kopaček Jindřicha Pachty, která skončila těsně vedle pravé tyče sušické branky. Pak už brankově udeřilo. Ve 3. minutě si naběhl na centr Jakuba Vrby Milan Novotný, který pohotově uklidil balon do sušické branky. V 9. minutě pak fotbalově ztroskotal při samostatném úniku Vrba, který tváří v tvář sušickému gólmanu neuspěl a zařízení minul. „Úvodní branka nám hodně vyhovovala. Po ní jsme si vytvořili tlak a i další šance," pochvaloval si ostrovský trenér.

Dá se říci, že zlomový moment přinesla 29. minuta, kdy se předčasně pod sprchy poroučel sušický Ondřej Skrbek. „Ve 29. minutě postupoval osamocený Diviš na branku soupeře a sušický hráč zatáhl za pověstnou záchrannou brzdu a poté putoval pod sprchy," ohlédl se za důležitým momentem v duelu Filip.
Ostrovu se tak naskytla přesilovka, kterou však nedokázal brankově zúročit, ba naopak. „Přesilovky jsme se trochu zalekli, až po deseti minutách jsme se vrátili k naší hře," poukazoval Filip. Jenže šance Novotného či Vrby zůstaly nevyužity, a tak uhodilo na straně druhé. „Jak se říká, nedáš – dostaneš. Soupeř nás brankově potrestal, když sušický Vrhel postupoval z pravé strany na naši branku, obešel Tománě a my ho nedokázali zastoupit a poté inkasovali," smutně poznamenal Filip.

Pro Ostrov to byla pořádně studená sprcha. „Chtěli jsme po změně stran podpořit ofenzivní sílu, což se nám povedlo. Tím jsme chtěli donutit soupeře, aby otevřel hru, ale hlavně jsme chtěli být trpěliví," odtajnil taktiku před druhým poločasem ostrovský trenér. V 63. minutě navrátil vedení Ostrovu po standardní situaci, kterou zahrával Pachta, úspěšnou hlavičkou Jakub Diviš.

Na rozdíl dvou branek pak navýšil ukazatel skóre střídající Petr Klaus, který proměnil v gólovou radost svůj střelecký pokus zpoza vápna. Třešničku na dort pak posadil v podobě čtvrtého zásahu po brejku Jakub Diviš. „Po druhé vstřelené brance domácí celek otevřel hru, což pro nás byla voda na mlýn. My si opět začali vytvářet množství šancí, když dvě z nich jsme proměnili v góly. Pro tři body jsme udělali v Sušici všechno, hráči bojovali, makali, proto jsme rádi, že se nám vstup do divize povedl, ale musíme zůstat pevně na zemi," varoval trenér Ostrova.