Po sobotní výhře na půdě Čelákovic 3:2 však ve středu v dohrávce 12. kola soutěže Toužimáci nestačili v domácím prostředí na žatecký Slavoj, kterému podlehli nakonec 0:2.

Anglický týden zakončí svěřenci toužimského trenéra Jiřího Diviše v domácím prostředí, ve kterém vyzvou v neděli ve 14.00 hodin jednoho z aspirantů na postup do České fotbalové ligy, pražský Motorlet. Ten jako jediný v soutěži prozatím inkasoval pouhých devět branek, takže Toužim čeká těžká překážka.
„Chtěli bychom pozvat všechny fanoušky na naše poslední domácí utkání, které doufám, že bude vítězné, ale o síle soupeře z Motorletu víme, takže to určitě nebude snadné, ale o výhru se popereme," slibuje toužimský asistent Marek Daněk.

Samotnou dohrávku načali velmi dobře hráči z Touižmi, kteří si vytvořili pár slibných střeleckých příležitostí, ale brankáře Žatce Jakubova však nedokázali prostřelit, a když se k tomu přidali i hráči hostů, bylo se na co dívat. Stovka diváků se v deštivém počasí rozhodně nenudila, zejména pak ve druhém poločase, když zhlédla k nelibosti domácího celku dvě vstřelené branky.

V 57. minutě obstaral první přesný zásah žateckého výběru Jakub Černý. Inkasovaná branka domácí borce řádně nabudila, ale opět to byla ta stará obehraná písnička. Toužimáky v pdozimní části řádně zlobí koncovka a v duelu s Žatcem tomu nebylo jinak.

A tak co se nepovedlo Toužimi, povedlo se hostům, když v 82. minutě zpečetil výhru hostů druhou brankou Jaroslav Kmoch. „Byl to hratelný soupeř, ale bohužel jsme opět nevyužili naše brankové příležitosti, a to rozhodlo," bědoval Daněk.

Toužim – Žatec 0:2
Branky: 57. Černý, 82. Kmoch. Poločas: 0:0. Rozhodčí: Vrzal. ŽK: 1:4. Diváci: 100.
Toužim: Kýček – Větrovec, Čermák, Kliment, Šaloun – Hudec, Diviš, Klepal, Zápotocký – Mikula, Strejček (stř. Němec, Krejčí, Bureš). Trenér: Jiří Diviš.
Žatec: Jakubov – Fiřt, Heinc, Vávra. Bešík – Duran, Kmoch, Lácha, Černý – Osumanu, Duvnjak (stř. Stožický). Trenér: Pavel Koutenský.