Domácí borci totiž rozhodli o svém vítězství v rámci třetího kola divizní soutěže skupiny B nad týmem Vilémova až v nastaveném čase. Nakonec se Toužimáci radovali z druhého domácího vítězství v řadě, tentokrát v poměru 2:1.

Hosté dorazili k utkání se značně okleštěným kádrem, i přesto domácímu výběru nedali na hřišti nic zadarmo, a když se k tomu přidali i Toužimáci občas to na hrací ploše řádně zajiskřilo.

Po úvodních pološancích na obou stranách si 350 diváků poprvé zakřičelo gól v 19. minutě, kdy si centr šalouna sklepl mazácky na prsa Strejček a následnou bombou nedal brankáři hostů žádnou šanci. Poté se již přelévala hra od vápna k vápnu, ale již bez brankového efektu. Po změně stran přidal Vilémov na obrátkách, otevřel hru a Toužim pak soupeře zlobila rychlými výpady do otevřené obrany.

Své šance však nedokázala brankově zúročit, když ve stoprocentních šancích postupně vyhořeli Němec, Strejček nebo Brandejský. Hosté svou bojovností makali co to šlo, a nakonec byli odměněni vyrovnávací brankou. O tu se postaral v 81. minutě po rohovém kopu náhradní gólman Vilémova Loos.

Fotbalisté Toužimi byli jako opaření, a měli k tomu řádný důvod. Kdyby totiž využili své brankové příležitosti mohli si notně užít závěr duelu. Místo toho přinesl konec utkání infarktové drama.

To když se na hřišti objevil střídající forvard Toužimi Jakub Diviš, kterému se ale příliš nedařilo, i přesto to byl on, který ranou z hranice šestnáctky v 92. minutě nakonec rozhodl o tříbodovém zisku svého týmu. A dlouho tomu nemohl uvěřit.

Toužim – Vilémov 2:1
Branky: 19. Strejček, 92. Diviš – 81. Loos. Poločas: 1:0. Rozhodčí: Matějček – Duchoň, Štefan, DS Skála. ŽK: 1:3. Diváci: 350.
Toužim: Martinec – Šaloun, Čermák, Zápotocký, Borek – Hudec, Kanát, Větrovec, Němec – Mikula, Strejček (stř. Diviš, Klepal, Brandejský). Trenér: Jiří Diviš.
Vilémov: Vaňák – Kopřiva, Jirchář, Zadina, Očipka – Vavroušek, Buryánek, Nagy, R. Vichterey – Kurel, Dvořák (stř. Zelinger, Loos). Trenér: Michael Šimek.