„Ze dne na den skončilo v týmu deset hráčů z různých důvodů, proto jsme neměli jinou možnost, než tým ze soutěže odhlásit," ohlédl se zpátky v čase útvinský fotbalový šéf Vít Červenka. Jeho tým sice opustil na několik měsíců krajskou mapu, ale během letní přestávky se zapsal na tu okresní.
„Po odhlášení soutěže jsme chtěli do okresního přeboru, a tomu jsme vše podřídili," poukazuje Červenka. Nejen pro něho tak byla letní přestávka hodně náročná. Do týmu se začaly zapracovávat nové tváře. „Postahovali jsme hráče z hostování, ať už šlo o ostříleného borce či dorostence. Tím jsme doplnili šestici stávajících hráčů, kteří by měli být základní osou. Navíc kopačky oprášili Roman Krása a Ivo Machala. Oba by měli do týmu přinést potřebnou zkušenost," upozorňoval útvinský boss.

Útvina tak před startem podzimní části okresního přeboru posilnila svůj kádr co to šlo. Zkušené borce doplnilo dravé mládí. „Vždy jsme hráli soutěže s přespolními hráči, teď to chceme změnit, chceme hrát s místními," odtajnil cíl do útvinské fotbalové budoucnosti Červenka. Vstup do podzimní části však nebyl pro útvinské barvy zrovna přívětivý. Na úvod si totiž připsala Útvina na svůj účet porážku 0:3 na půdě chyšského béčka.

„Prakticky rozhodlo úvodních dvacet minut, když pro zranění museli ze hřiště jak Krása, tak i Machala, a my tak museli doplnit tým dorostenci, ti se sice prali, bojovali, ale na bodový zisk to prostě nestačilo. Navíc nás hodně trápila koncovka, protože kdybychom využili alespoň polovinu brankových příležitostí, určitě bychom aspoň bod brali," míní Červenka.

Napravit reputaci si tak mohou hráči Útviny o víkendu, kdy si užijí domácí premiéru v zajímavém utkání s Bečovem. „Z různých důvodů nám bude chybět hodně hráčů, kvůli práci, dovolené či zranění. Bečov má velmi dobrý tým a pro nás bude výhrou, pokud uhrajeme nějaký přijatelný výsledek, ale tím nechci snižovat kvalitu našich hráčů," podotkl Červenka. Nejen on věří, že jeho tým se po špatném rozjezdu navrátí na fotbalové výsluní.
„Určitě to chce čas, než si vše sedne, teprve nový tým budujeme, a někde to prostě musí být vidět, pro podzimní část si tedy dávame cíl, a tím je vyhnout se sestupovému pásmu," uzavřel Červenka.